Friends getting old.



Theodor Jensen var alltid Broder Daniels propre kille. Alla de andra var man lite rädd för, när som helst kunde de flyga upp från scen och klippa till en i ett drogdränkt ögonblick. Teo verkade inte syssla med sånt. Han stod över dem, kontrollerad frustration.

The Plan krymper, först var de tre sen två och nu är bara Teo kvar. Visst, live är de ett helt band men det är Teo som så att säga är "bandet". Han bestämmer.
Det märks. Livemusikerna, med bland annat Jari Haapalainen, är skuggor. Egentligen bryr man sig inte om dem. Jag tycker det är elakt. "Allt ljus på mig" kan ju vara bra men i The Plan finns ingen gruppdynamik alls.
Nu vet jag inte om det skulle blivit bättre eller sämre om de spelade lite mer tillsammans, om de var ett riktigt band. Men han är elak.



Jag gillar The Plan. Att det utvecklas hela tiden, inte en platta som är lik den andra. Händer saker hela tiden. Tyvärr funkar inte det nya materialet speciellt bra på scen, det är lite för...långsamt. Blir grötigt och onyanserat. Plötslig verkar det som idéerna är slut. Att Teo återvänder samma gamla bredbenta rasp för att utrycka sig. Äldre låtar som Mon Amour och kvällens höjdpunkt Embrace me beauty funkar mycket bättre. Det finns en energi i dem. Annars verkar just energin saknas hos Teo den här kvällen. Kanske är det så att den propre killen just är bara...proper. Lite väl kontrollerad frustration.



I stumbled and crawled these streets
With the people passing by
I never knew how to act
I never knew how to meet their eyes
And I couldn't tell you the reason why
I just wanna light up the sky

Även om nu Embrace me beauty var kvällens topp så är jag lite tveksam, jag hade trott på dig mer för tio år sedan Teo.

Tillsist:



Det här gjorde ont.
Min vän Joels flickvän Pauline (ja, hon är min vän också, gillar inte när någon bara degraderas till att vara bihang till någon annan) går på Fotohögskolan och de hade igår vernissage på Galleri Monitor.

Temat var Offentligt/Privat och Pauline hade gjort en videoinstallation där två kameror filmat henne och Joel. Meningen var att de skulle prata om "vad som helst" framför kameran... Det som sen händer på videon är riktigt obehagligt, Pauline och Joel börjar bråka och är sura på varandra. På riktigt. Klump i magen är bara förnamnet.
Jag vill ju att de skall vara glada och lyckliga hela tiden.
Naiva tanke.
Kanske har det att göra med att jag hatar att bråka.

Faktiskt var Paulines verk den enda grejen som riktigt grep tag i mig. Fast fotografierna som var uppsatta i trapphuset, som visade diverse män under rubriken "Okända män i mammas fotoalbum", var väldigt roliga. Även lite obehagliga när man tänker efter...

Kolla in utsällningen tycker jag du skall göra iallafall. All info här.

Jerry Boman

Andra bloggar om: , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Wah! Bisarrt. Det sjukaste är nog att jag också varit med på den kuben. Jag låg insmetad i chocklad, enbart iklädd kalsipper och plommonstop, i en byggnadsställning tillsammans med fem andra män. Det är något med den där kuben alltså... Jag gillar den.

Anonym sa...

Wah! Bisarrt. Den där borde de köra på den där kuben vid Storan. Finns den kvar? Jag fans en gång med på en film på den. Insmetad i chocklad, enbart iklädd kalsipper och plommonstop, i en byggnadsställning tillsammans med fem andra män. Det är något med kuber alltså... Jag gillar dem.

Kaiser sa...

Theo Jensen... dags för honom att lägga av nu, utan tvekan... Han kommer ändå aldrig kunna toppa "Let's Leave" från första plattan...Numera låter det ju bara ack så...gnälligt och jobbigt...

Kaiser sa...

"Flyga upp från scen"? Vad har du varit på för lokaler Mein Liebe Jerry? Jag har då aldrig varit med om att bandet står NEDANFÖR publiken...aldrig någonsin...

Kaiser sa...

Jo, någon gång kanske... Och det är faktiskt här i Borås, och senaste gången var i Fredags (shit). På XoY har di ju en såndäringa flådig hylla eller balkong eller whatthefuck man ska kalla den... My bad, men jag tror ändå du bara gjorde bort dig, höhö...

Tom Jerry Boman sa...

Humm jag har varit på flera små fina ställen där scenen iallafall verkar vara under publiken eller iallafall på samma höjd. Om då publiken står upp och bandet är korta i rocken så...ja...

Annars: Drömmar drömmar.

Fieldstream min vän, tänk att detta tar upp plats på nätet! Hihi

Jerry Boman