En bunt med bra band.Okej, dax att ta jobbet på allvar och tipsa om lite musik från Allears.se.
Eftersom den lokala Allearssiten i GBG inte är uppe än kommer här lite sköna saker från runt om i landet:

Children Come On (Göteborg)
Jag vet en kille i Göteborg som kommer älska det här bandet, eller han älskar dem förmodligen redan. Killen fixar bra klubbar under namnet Cosy Den...
Hur som är det här England, sköna England.

Swedish For Beginners (Göteborg/Kalmar)
Galet skev stämsång, tar oss till Eggstone och Malmö. Myspyspop för alla förfester i Slottsskogen. Det här kommer jag spela vid husvagnen på Emmabodafestivalen!

Buffalo Theory (Göteborg)
Lyssna på "Tell your mom (We wont be home for long)" och rycks med. Det här måste bara vara hur bra som helst live! Jag hör skrik, jag hör applåder och jag hör strålade saker.

Tractor Pulling People (Göteborg)
Egentligen borde jag väl inte gilla det här men det är jäkligt charmigt.

The Finders Keepers (Stockholm)
Skönt dansanta låtar. Själv kallar Mikael det hela indiesamba, en inte helt dum förklaring. Om man inte tänker Håkan-samba utan mer Le sport-samba.

Lacrosse (Bagarmossen...det är Stockholm va?)
Det här kommer ta över varenda Ipod och varenda scen! Duettsång, handklapp och nog fasiken är det en liten tamburin där också! "Go ego Go" är rätt nära "Den perfekta popsången", lyssna på texten vänner. Där till det bästa namnet se "Strip Squad"...

Mars TV (Göteborg)
Jag är ju inte så hård synthare, men jag gillar pop. Därför är Mars TV bandet för mig. På fredag kan ni i Göteborg höra själva på Synthklubben.

Heavenly
(Malmö)
Magnus Ågren kommer med bara för att han gjort en cover på världens bästa låt: "Love will tears us apart". Covern är naiv och fånigt luftig men det är något där som får mig att le.


Blev visst mycket Göteborg ändå...


För er som undrar: Allears.se är en ny site för ny musik. Bla TV4 ligger bakom, men det är inget nytt Idol om någon tror det. Meningen är att man skall hitta ny bra musik via siten, och någonstans i bakgrunden kan man bli upptäckt och få skivkontrakt.

Visst, du/ni vill vara indie och vill inte ha skivkontrakt och få möjligheten att göra musik hela dagarna. Men man kan ju faktiskt tacka nej när skivbolaget ringer...
Lägg gärna upp ditt band, jag ser att de flesta tokbra band i GBG inte finns på plats. Det är väl synd? Hur skall någon hitta er då?

Snart kommer Allears Göteborg och då blir det mer focus för mig på Göteborg. Jag kommer en gång i veckan sitta i lokala Nyhetsmorgon och presentera "Hetast på Allears Göteborg".
Skall du ha en chans att komma in på listan så får du ju se till att lägga upp bandet på siten! Redan nu hittar du 23554 band på Allears...

Jerry Boman

9 kommentarer:

Jens sa...

Bisarrt att kalla sitt band för Heavenly... I dessa Wikipedia-tider kan han ju knappast varit omedveten om att det tidigare funnits ett band med samma namn.

Jag antar att resonemanget går något i stil med: bandet har ju lagt av, så nu är namnet ledigt, tjoho!

Jag ska banne mig starta ett nytt band som ska heta New Order.

Join Our Blog! sa...

Även namnet Lacrosse är second hand. Det fanns ett svenskt band under åttiotalet med samma namn vilket alla vi som hade kalendrar istället för ringar att bita i som små kommer ihåg...

Och Jens, får jag vara med i New Order? :)

/Johan

Jerry Boman sa...

Jag är gärna med i New Order!

Men jag läste någonstans att Bernard Sumner påstod att Peter Hook bara "yrade" när han sa att de två inte skulle jobba mer ihop (underförstått New Order finns inte mer). Sumner menade att de inte alls talat om det.
Så frågan är om namnet är ledigt då?

Annars kan vi ju alltid kalla bandet för The new New Order!

PS Det är underbart att känna människor som har koll på hela världens bandnamn...Reallife-Google-Boys typ...DS

Jerry Boman

Jocke (PE) sa...

Annars är ju Joy Division ledigt...

Jerry Boman sa...

Att ingen kommit på det...

Join Our Blog! sa...

Extra roligt i sammanhanget är att det fanns ett "The New Order" innan New Order bildades...

/Johan

Jerry Boman sa...

Och Joy Division var väl något tyskt va? Kanske inte ett band men ändå...

Anonym sa...

Tack tv4a göteborg för detta underbara intitativ! vi är ett Indie-Pop-Band som heter "Friday Fun" och vi har nu äntligen hittat ett forum där vi kan göra oss hörda tillsammans med de 23554 andra banden som huserar på sidan. AllEars, våra öron är era öron
ha det bra
/kram

Jens sa...

Synd att vi alla är så gamla; annars hade vi kunnat starta New Order Teens...