Mycket mera Magnus!Jag fick ju rätt tillslut! Även om jag tvekade en stund förra veckan.
Men jag kände det på mig, att hela astrot skulle så in! Yohoo!

För det är ju helt klart att det är en bra idé, att ta in de bästa musikerna, de bästa showmännen. Ställ dem på Majornas minsta scen och bjud in någon supersångare den här gången! Nu var det andra bullar, andra andningen.

Veckans kompis var Magnus Carlson, han den mysige i Weeping Willows. Och det kan ju sägas, jag har varit avundsjuk på Stockholmarna för deras Indie Allsång på Debaser. Bland annat har nämnde Magnus hållit i micen.
Tur då Allsången tillslut kom till Göteborg!

För hela den här grejen bygger på allsång, att vi vill höra våra favvolåtar. Framförda av Sveriges bästa röst och med det bästa bandet.
Men men säger du nu, vad skiljer det här från förra veckans "afterski"?Magnus lägger till något unik till varje låt. Det gör inte Daniel Lemma.
Carlsons röst är faktisk mycket mer spännande och han har en ödmjuk utstrålning. Att sen snubben har väldigt bra musiksmak spelar ju inte in alls...eller?

Everyday is like Sunday
Everyday is silent and grey

Kvällens första, största allsång bryter ut under Morrisseys "Everyday is like sunday". För det finns ingen som gör den låten rättvisa förutom Magnus! Reffärngen vevas runt i det oändliga och bandet slutar nästan spela. Allsången fortsätter...
"-Klart att Morrissey började sin turné här!" skriker Magnus. Han menar nog att Skandinavien rundan började här...men Moz är hemma här i hamnstaden!

Carlson och Co kör såklart en WWs låt, Stairs från senaste skivan får taket att lyfta! Bättre än originalet! Eller ja, det är ju Magnus men jag syftar på att det är ett annat band, ja ni hajjar.

Setets sista låt, extralåten var det meningen, startar med stråkar och muller....Det bygger upp...

Cause it's a bittersweet symphony this life
Trying to make ends meet, you're a slave to the money
then you die

Alltså, fuckin ay!! Vilken avslutning! Jag tror inte Magnus sjöng många rader, vi lyfte honom upp på taket!

Efter sånt får man skylla sig själv att vi inte släpper iväg dem. Vi vill ha mer!
Hur toppar man The Verves epos?

Magnus öppnar munnen:
"-En gång fick jag frågan om vilken låt på svenska som jag önskar att jag skrivit. Och ja, det är den här...Jag tror att bandet kan den..."

Dom e uppe på taken
alla e högt över staden
Sommarn snurrar fort
när vi bara snöar bort
Å ja våga aldrig hålla din hand
Vi är inte sånna som i slutet får varann..

My God! Varenda kotte skriker! Den veckan slutar ALDRIG förvåna! Magnus Carlson sjunger Hellströms "Nu kan du få mig så lätt"! Det blir för mycket det här! Snälla ger mig inte fler såna här upplevelser...jag klarar det inte mer. Min hals skriker sönder och mina fötter väver sårskorpor.

Nästa vecka är det dax ingen...det kan vara så att det blir ännu bättre då, för då är Veckans kompis....Nejhej du, det är hemligt. Ja, herrar konsertarrangörer håller det hemligt.
Men jag vet vem det är, och det kan jag säga, den här onsdagen var bara en bris i jämförelse!

Tillsist:
Här kommer en lista, ett urval, på saker du inte får missa framöver:

Ikväll: Las Palmas på Pustervik. Det är GRATIS inträde!

Imorgon: Hellsongs eller Navid Modiri. Man kan hinna båda...

Lördag: Kajfesten i Skärhamn. Jag säger bara Peter 5jöholm (ja han stavar så..), Äkta Kärlek, BDHY och Vapnet. De kan mer än rensa fisk på kusten!

Söndag...Äh, vila dig lite va!

2 september: Popdakar (med bla Fontainebleau i Stockholm). Någon som skall med? Jag skall dit...Hör av er!

16 september: Pet Politics på Klubb Populär på Storan.

22 september: Cosyden goes Casio på Underjorden och allas vår Håkan på Liseberg! Hinner man båda?

23 september Släppkalas för mina favoriter i Almedal, hyllingslåtar till Håkan Hellström. Kom igen och tvinga dit Håkan!

Under hösten: Trevlige Sebastian på Wonderlandrecords anordnar klubbpå Jord, på söndagar. Akustiska spelingar. Jag ser väldigt mycket fram emot Thermostatic! Överskottet går till den hemlösas tidning Faktum, fint den!

Tillsist2:
Var är världen på väg? Nu är tydligen inte Pluto en planet längre, den skall kallas "dvärgplanet", något "råd" har bestämt det. Jaha, det var roligt så länge det varade. Tack för allt Pluto! Snyft...

Tillsist3:
Nu har har någon tydligen sett ett sjöodjur i valgraven vid Varbergsfästning...Ja du, snart börjar väl Bockstensmannen gå på gatorna som en vanlig man.

Jerry Boman

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

jazzkatt sa...

Låter som en helt strålande kväll. Wish I had been there. Bara ett litet men, han stavar namnet med ett s, Carlson och då snackar vi Sveriges bästa röst med två s blir det en helt annan person.

Jerry Boman sa...

Sant! Dagens sanning: lita aldrig på fan-siter på nätet...

Tack för påpekandet Jazzkatten!

Missa inte nästa onsdag då...för då kommer du verkligen att ångra dig!