Afterski.
För ett tag sedan skrev en radiokrönikör att Sveriges Radio P3 mer och mer liknar en intern lekstuga, där det är viktigare att de inblandade har kul än att lyssnaren har det.
Man kan ju bara hålla med. För aldrig har det varit så mycket "Hej tjäna och Du" i radion. Alla känner alla och seglar runt i varandras program. Det bästa är när ingen "vanlig" människa tillåts vara med utan studion är smällfull av "radiofolk" alt. "mediefolk". Journalister intervjuar andra journalister bara för att göra sina polare kända eller för att det är det lättaste.
Pratar man med sina egna får man ju de svaren man vill ha.

Kvällen börjar väldigt spontant med vin på H balkong.
Livet kan vara bra skönt ibland, lite rött vin några kex och så S och H på bästa humör. Det gör mig glad.

Jag och H fortsatte sedan mot backarna och Henriksberg. Inte mycket folk när vi kom vid halv tio. Fast det var ju ändå bra för då fick man en bra plats med utsikt över hela Hisingen.
Den där ön är ju ändå så vacker på håll! Det är nog den här stans enda chans att få en riktigt storstads skyline, att sitta högt på fastlandet och blicka ut över Eriksberg. Hyrbåtarna rullar som drogade myror sakta fram över det svarta neondränkta vågorna.

Henriksberg har som sagt en liten klubb nu i augusti, på onsdagar. Grejen är den att det finns ett husband och så bjuder man en någon som gästartist. Igår var det Daniel Lemma.

Daniel är ju sympatiskt på alla sätt och har faktiskt en helt makalös röst. En klassisk röst som lika gärna kunde höra hemma i 40-talet.
Tyvärr verkar inte bandet den här kvällen fatta att de skall utnyttja det.

Mest är det en snubbe vid namn Simon som sjunger. Visst han är bra och så men det blir bara afterski. Han är glad och leende. Men det går inte igenom. Det är för bra helt enkelt. Totalkontroll och ingen känsla. Låtvalet skulle inte gjort någon på anala Musikbyrån besviken. Så man kanske skall kalla det för världens enda smarta afterski.

Fem väldigt begåvade killar på scen som lirar sina favvo sånger. Kunde varit hur bra som helst. När Lemma får ta lite mer plats så tar det sig, men bara tillfälligt.
Killarna på scen verkar ha väldigt roligt iallfall. Fast jag fattar inte vad en snurrig Daniel Gilbert (han var inte med i husbandet för han var tydligen sjuk i halsen) skulle upp på scen för. Han verkade mest besvärad och...snurrig.

Men som sagt det viktiga var kanske inte att publiken skulle ha roligt utan bandet. Det är ok. Bara någon har roligt så.

Nästa onsdag är det Magnus Carlsson som gästar. Vem vet, det kanske blir helt oförglömligt...

Tillsist:
Lyssnade precis på Join our Clubs samlingscd igen.
En massa sköna live inspelningar från klubbens första år.
Nu jävlar får klubben komma tillbaka och den här omgången skall jag hänga där mer!!

Ja och just det: Den 16 september hajkar ni upp på Storan och Klubb Populär. Underbara Pet Politics skall äntligen stå på hemmascen i Göteborg. Jag har vänat i ett år, minst!
Gå in på hemsidan och lyssna på The Ghost Mary And Her Friends så fattar ni att kvällen kommer bli bra.

Jag vill också tacka alla 3400 (!!!) unika besökare som hittils denna vecka hittat hit. Makalöst mycket folk och det är ju skoj, hoppas alla lär sig något och kanske får jag sällskap på alla underbara konserter som hösten bjuder på.

Jerry Boman

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Micke Orgel sa...

Tipsa om nåt bra så kommer jag upp!

Join Our Blog! sa...

Trevligt att du gillade vår live-cd. Vi är mycket stolta över alla band vi lyckades få dit vårt första år...