På utflykt med teflonöron

Bookmark and Share

Jag har ett dagjobb också. Ett väldigt roligt sådant, jag är webbredaktör på Hemmakanalen.se. Det är TV4s site som samlar ihop alla program som har med bygg, inredning och dylikt på ett och samma ställe. Just nu är det mycket Sommar med Ernst. Och kan ni tro jag lärde mig en fin fint ord av självaste Ernst idag:
Teflonögon.
Ernst menar att just teflonögon ska man inte ha, man ska alltså inte låta allt vackert man ser i livet bara rinna bort från ögonen bara för att man sett massa vackert förut. Det är ungefär som jag tänker, jag försöker uppleva varje konsert som om jag var sjutton och utan skivsamling. Inget ska rinna bort från mina öron bara för att jag hört massa annat förut. Jag ska aldrig få teflonöron.
Mina öron och jag åkte ut till Haningen i fredags.Bilden går att klicka på...
Dag två under Cosy Den-festivalen. Underbart väder och underbara människor! Det är en stor bragd som gänget bakom Cosy Den-festivalen gör, för man kan ju inte precis säga att de har media med sig. Ändå är det kanske här som den bästa musiken finns, den som alla borde bry sig om. Men nä då, stanna ni i stan och drick 70 kronors öl och snacka om hur stort det kommer bli med The Drums på Debaser...
Klickar man på rubrikerna kommer man till bandens sidor där man kan lyssna på mer musik.

Moustache of InsanityTa alla dina tankar om naiv amerikansk skolpop och bre på med ett rejält leende, ett så stort leende att ingen kan stå emot. Sprätt in en rejäl hög med klisterrefränger och kör hela härligheten genom en distpedal (alt spräckt högtalare). Sjung om livsviktiga oviktiga saker och du hittar Nik och Bill. De två kan få Nordkorea att börja tillverka sockervadd, de kan få Alliansen att dela ut jobb till alla som vill ha och de kan garanterat inte finnas en bättre början på kvällen! Jag kommer använda det här som kickstart när jag ska gå ut! Tjohoooo!

Dinosaurs are still aliveDet finns de som fattar och de som inte fattar. Om jag nu skulle ta och berätta vad de som inte fattar hör:
Bröööl
Rundgång
Sång likt sjungen i en påse
"De döljer jag bara det faktum att de varken kan sjunga eller spela"
Mer Bröööl

Men jag skiter i dem. Jag hör musik lika storslagen och fantastisk, och i all sin glans, lika bra som en tidig Beck. Det är tjusiga melodier och in your face-bra! För vem fan har sagt att en bra låt alltid måste framföras på bästa sätt? Är det tillräkligt bra kan man liksom ta sig friheter, skita ner låter, dra den på röven genom gruset och spotta på den. Lyssna på "Phoenix" och kom sedan inte hit och larva dig med någon idiotisk hifidynga.


Tiger TapeVåren har tillhört Tiger Tape och min vana trogen har jag varit tyst tills jag sett dem live. Det är min lott i livet. Och just nu känns det som om det var värt all väntan, om jag lyssnat ordentligt i förväg hade mina förväntningar varit lång upp mot solen…Tjohoo vad bra det där va! Här hittar jag den automatiska förlängningen till Fidget! DEn såg man inte komma! Låten "Skanstull" gör att hela Göteborg kan gå och lägga sig, för det är precis den låten som hela 00-talet på Bästkusten gick ut på att få till. Byt ut Skanstull mot Mariaplan och du hade haft en sådan jävla GBG-hit! Skillnaden är att Tiger Tape fått till ljudet runt om rent överjävligt bra!
Kolla in klippet, det är är fan bland det bästa!


Roadside Poppies

Ingen festival som inte har någon dipp. För även om jag gillar släng och hejsan-hoppsan-vi-gjorde-visst-en-låt så finns det gränser. RP får inte ihop det, det är som att vara i en replokal bland fnissiga folkölsfulla människor som just fått en överdos Åsa-Nissehumor och skrattar åt trummisens senaste fjärt.
Tack men nej tack.


HaningealliansenÄr det en supergrupp? Är det ett ögonblick, ett polaroidbild av musiken från Haninge just nu? Är det här större, mäktigare än allt annat? En sak är säker, jag-var-där mäteren gick i taket!
Idén ska ha varit Cosy Den_mattias, varför inte sätta alla härliga band från Haninge på samma scen, alla känner ju ändå alla och ja, vissa resten av världen hur briljanta den här gruppen människor är? Så fick det bli och Haningealliansen var född.


Laguppställning:
Johan Hedberg
Indoor Face
Jap Adaptors
Lilla Gubben
Suburban Kids With Biblical Names
Springfactory

Taktik:
Några låtar från var och en, spelade av alla och i helt nya versioner.

Målgest:
Leendet

Utgång:
Haninge - Resten 145 - typ 5

Som sagt, det blir låtar till höger och vänster, det klappas, det skriks och det är sådan värme att Gula Villan numera heter Brandgula Villan! Jag kan egentligen inte skriva mer om det, antingen var du där eller så var du inte!
Samtidigt känner jag mig utanför. Det är lite som när du kommer till en ny stad och plockar upp en lokaltidning. Du kollar in förstasidan och fattar egentligen inte ett skit. Du är ju inte dummare än att du förstår att det som står på förstasidan är det viktigaste och största som hänt, men du har inga referenspunkter. Är det viktigaste exakt, EXAKT, var rondellen i Tvättåkra ska ligga? Ja, förmodligen.
Haningealliansen är samma, jag kan omöjligt förstå den riktiga storheten i det här. Visst, jag känner till alla inblandade band men jag har inte växt upp här, jag har ingen relation till det hela. Jag har ju faktiskt bara varit i krokarna runt Haninge runt 10 gånger…men ändå är det galet bra! Jag kan bara tänka mig hur glada många i publiken är. De som kommer från Haninge.

Imorgon kommer resten av sagan.Jerry Boman2 kommentarer:

Lovis sa...

vilket underbart uttryck! Teflonögon..

matterask sa...

Vad tyckte du om Culkin?
//
Matte i Culkin