Bara för dig

Bobastian


Vi är födda i fel generation.
En författare, en sjökapten och en sleten svetsare.

Så börjar Bobastian sin låt ”Fel generation”. Om det varit ett band med några 30 plusare skulle den texten vara väldigt patetisk. Om de var 25 skulle den inte heller gå igenom. 20? Kanske. Det som gör att den där textraden är bäst just nu är informationen om sångarens ålder: 16 år. Ja du. Vem annars ska sjunga om hur fel dagarna är om inte någon som bara levt i runt 5500 dagar. Som har tid att göra något åt det.Bobastian fortsätter med sin textkänsla i ”Saltholmen”:

Vi är coolast på spårvagnen.
I våra mammors Wayfarers.


Första raden bygger fel, känns påklistrad, tråkig... Tills man hör mening två. Klockrent!
Ett indiedansbandsepos!

Bobastian lyckas mycket bättre förmedla sina känslor än någon äldre, kanske beror det på att sommaren är så mycket starkare så där strax innan man börja gymnasiet… Helt galet ändå, hur jävla små är inte dessa snubbar!

De sjunger i samma låt om värmebänken, ni vet den som finns på Fjällgatans spårvagnshållplats. Förmodligen första gången någon sjunger om den härliga bänken! Briljant!

Som sagt, Bobastian är runt 15 – 16 år, men du kan ge dig fan på att det är de här killarna du kommer springa på inne klubben om något år. När gamlingar som Almedal, Samtidigt Som och ”Fanny och Rille”-klanen börjar hänga på Olearys. Tiden går fort.

Bobastian spelar på Fängelset i Göteborg på fredag.


Jonka

Det kom ett mail hela vägen från Brooklyn. Det var adresserat direkt till mig. En smula märkligt, men någon läser tydligen bra musikbloggar även i Amerika…

Hur som helst, det brevet ville berätta om var bandet Jonka. En duo bestående av Jon Neufeld and Annika Kaye. Elektronisk lunchmusik, bra att ha i badet. Väldigt vackert, nyromantiskt och insvept i spets. Under ytan och i det stora blå.

Ge dem en riktig lyssning så kommer du glömma allt som heter is.


Tillsist:

På torsdag spelar Legenden på Kafe 44 i Stockholm.

Tillsist2:

På fredag spelar Pontus De Wolfe på Debaser Slussen.
Jerry Boman

2 kommentarer:

Jonathan sa...

Fanny och Rille-klanen, vi hänger på Frankes i Kålltorp eller Halta Lottas.

fannybanny sa...

fanny och rille-klanen kommer aldrig bli gamla!!!!!