Fysiskt krävande under glaskronorna.På något sätt tänkte jag att det var lite synd om Joel Alme. Han höll på med hockey när kompisarna spelade i BBQ, släppte skivor och höll på. Samtidigt som Alme stod mur för stenhårda puckar. Det något sorgligt över det, att han bara en dag bytte intresse. Sorgligt med meningen vackert. För precis som döden kan te sig vacker och romantisk kan andra livsavgörande händelser göra samma. Ut rämnar storhet och en stark känsla egensinnlighet. Att man vågade stå för sig själv.

Joel Alme gör musik att gråta till, att gräva runt med i sitt inre. Varenda liten beröring på stråkarna är pianosträngen runt halsen. Du måste berätta det du har att säga. Nu. Ut vinglar ord så vackra att Stadsteaterns foajé håller andan. Joel själv påpekar lite vackert att nu får vi allt hjälpa till och skapa stämning, men vem vill bygga en lokal med gråtande människor? Om allsången varit det minsta starkare hade vi varit fler som packat ihop där under de avlånga glaskronorna. Det lila ljuset hade använt våra blöta kinder likt spegelbollar och kastat ut våra känslor mot Götaplatsen. Posidon hade träffats av reflexer från många människors vackra tårar. Varenda raggare utanför hade kunnat se oss.

Vi är inte beredda att ta den risken. Det räcker att vi får vara i samma rum som dig Joel, att vi får höra dig högljutt viska fram de finaste ömhetsbetygelser som vi hört.


En sak måste du lova mig Joel, skriv aldrig en låt direkt till en specifik person. Den personen skulle inte ha en chans. Ingen skulle någonsin kunna säga de vackra sakerna, hur sorgliga de än må vara, lika vackert som du.

Efter den härdsmältan gick jag skakande ner för Avenyn, mot Ritz och Indianen. Det var trevligt men jag var på tok för trött och mentalt påverkad för att hålla ut någon längre stund. Jag var verkligen fysiskt utmattad av Joel Almes konsert. Möjligtvis av fredagens händelser också, men sånt brukar gå över. Minnet av den där kvällen i lila ljus, i foajén kommer dock göra mig skakig länge.

Tillsist:
De närmaste dagarna kan precis VAD som helst hända. Allt i från total våreufori med fjärilssafari till mörkaste smålandsskog i regn och minusgradshalka. Ses på andra sidan.

Tillsist2:


Vilken underbar idé! Kan bli hur kul som helst!

Jerry Boman

1 kommentar:

pp sa...

På måndag händer det saker på myspacen, kolla då!