Kvinnliga dj:s och brinnande skelett.Ok, nu är det för alltid bevisat: Tjejer spelar så in i helvetet mycket roligare musik än killar! Alltså, Storan i lördags. Jag vet inte vem hon var men plötsligt började det spelas intressant och rolig musik. Och där stod hon, stans räddare.
Vem är hon? Låt henne spela mer! Tack!Jag sa någon gång att Elenette var synthprogg. Nu förstår jag egentligen inte var jag fick vare sig synth eller proggen i från. Det innehåller ju visserligen en del synth element, och sen har vi de samhällskritiska texterna. Eller snarare samtidskritiska texterna. Det är som Vapnet gått och hängt lite under kristallkronorna.

För när allt kommer kring är det inte synthen i centrum, inte live. Då spritter saxofonen till liv och tar över. Ibland är det till och med två böjda stålstrutar på scen. Det är tjusigt och låter... jag vet inte alls vad det låter som bara att det är väldigt bra! Det är inte precis tokdans, men det är heller inte sitta still. Härligt gung... Nu låter det som en avdomnad orkester, men nej nej. Elenette är allt annat än lama, de förnyar och tar oss framåt.

Elenette vågar sjunga om svåra grejjer, om obehagliga saker. Händelser man faktiskt inte vill höra talas om. Vad skall man göra? Kanske är det bra att någon sjunger om de här sakerna, kanske inte. Ibland smiter orden i väg och gömmer sig bakom musiken. Det är tråkigt, fram med orden! Men överlag sitter allt precis där det ska, och jag blir glad.Palpitation har blivit mitt huvuds husband. Bättre och bättre för varje gång, de slipar på sin helt egna stil och ja vad skall man säga. Vi har att göra med det smartaste bandet i Sverige. Taktfast driven dansant och sen den där rösten som bara dyker upp från intet. Likt en dimma på en Anders Zorn målning, lika genomskinlig som närvarande. Spröd jo, men tillika med ett självförtroende värdigt Napoleon i nederlagets timma.Jag tror Palpitation kommer skrämma skiten ur Emmaboda, för där kan ingen bättre spela just nu. De två bara ökar och ökar, så fram i mitten av sommaren kommer det här vara så bra att jag inte kommer förstå ett skit. Det var underbart från första sekund jag hörde dem (ja, ni vet ju var ni läste om dem först...) och nu är de ännu bättre.

Men som sagt, bäst på hela kvällen var den kvinnliga DJ:en!

Tillsist:
Det här har inget med musik att göra, det ser tokhemskt ut påköpet. Men det här är mitt bidrag till Youtubes märkliga klippvärld:Det blev faktiskt lite mer skrämmande än vad jag tänkt mig men men ...
Hoppas nu någon från ett land som inte kan läsa på svenska får tag i det där klippet. De lär ju undra.
(det är alltså ett pappskelett, och det hela eldades upp för att en vän skulle flytta...bra att veta innan ni ringer någon myndighet)
Roa er i stället med att klura ut vilken låt jag samplat.

Tillsist2:
Inte missa Klubb Sandviken på lördag. Kontiki är platsen och Nancy Star spelar live 21.30. Gäst i båset den här gången är Julia Granberg. Japp det är hon på GP:s Attityd redaktion. Tokbra smak har om så det kommer bli så kul att höra vad hon spelar!

Jerry Boman

6 kommentarer:

Anonym sa...

Julia GranBERG!!

Jerry Boman sa...

Mitt dyslektiska huvud snurrade till det... Tack för påpekadet.

julia sa...

ja, himla trevligt initiativ att låta mig spela. läs din mejl jerry!

Ida sa...

Tyckte det var rätt tom stämning på Storan i Lördags men det kanske dök upp fler människor sen...

Karin sa...

Hej!

Det var jag som dj-ade och jag är nu helt spattig och lycklig av dina fantastiska ord! Tyvärr är jag dock inte en frälsare av er stad då jag bara åkte upp för dj-visit. Jag föreslår Malmö eller Sthlm för vidare frälsning :)

Anonym sa...

palpitation är till och med finare än att springa barfota på sommaren, helt fantastiska brudar både på scen och privat.