Vad var det där?Okej, vi tar det med en gång: Vad var det för stolpskott till band som spelade på Storan i fredags? A mountain of one… pssst… Proggresivt mumbujumbo. Förmodligen går hela Majorna i spin på det här. Samt en och annan musikjournalist ”som tycker att England bara skiter ur sig bra band”.

Nä, vänner, jag säger nä. Jag orkar inte ens bemöda mig att tycka något mer… Så överskattat. Fan, ge lite röka till Musikhögskolan och ni får precis samma resultat.

I slutet av oktober såg jag Friday Bridge på On Our Honeymoon. Då var förväntningarna höga…och infriades inte. Trots super låten "Love and Nostalgia".

Nu skruvade jag ner förväntningen, man skall ju ändå ge alla flera chanser.

Men det klickar inte. Jag är förvirrad. Det kan ju ha att göra med att det är Klubb Populär på en fredag, men förmodligen är det något annat. FB kan inte spela live. Förlåt, men det liksom lyfter aldrig. Nu har jag sett det på en liten scen och en stor scen. Det är påfallade ihåligt, trots att låtarna finns där.

Problemet sitter i att de inte lyfter fram det som är bra. De missar melodin live. Det svajar.

Jag håller fast vid att FB är typ ett av det bästa du kan lyssna på nu. Men bara i den Ipod. Inte på scen. Kanske läge att strunta i livespelningar? Eller vad vet jag. För så länge spelningarna gör att folk går in på deras sida och lyssnar mer så är ju allt som det ska.

Tillsist:

För några veckor sedan spydde jag ner ”det rätta folket”, de där man skall hänga med. Frågan är om inte andra säger precis samma sak om de som hänger på Storan? Vi är kanske för dem vad de är för oss? Kanske handlar det bara om olika grupper, och jag känner mig hemma hos några och helt borta hos andra? Kan vi inte alla bara vara vänner? Förmodligen. Som vanligt är det ju bara jag som är snurrig.

Tillsist2:

Snart kommer Frölunda sitta på den mjuka synthkartan för evigt! Mer info snart…

Jerry Boman

Inga kommentarer: