UPPDATERAT:Flykt, Kärlek och BroderskapStor dag idag. På många sätt.
Samtidigt Som släpper sin första skiva! Jag kan bara berätta att det är en helt fantastik skiva, den har snurrat runt i min lilla lägenhet ett tag nu, och fullkomligt tagit över. Det är den oförstörda kärleken mellan människor som är bäst. Känslan av att man litar på varandra vad fan som än händer. Fint att få ner det på skiva.
Jag tycker Frasse, Erik, erik och Göran fått med allt som de står för. De är fyra bra killar som bryr sig om, bryr sig om varandra men även alla oss andra.

Jag känner samma för Samtidigt Som nu som när jag fullkomligt smockades till golvet första gången jag så dem. Det är glädje och enkelhet, det är Swoschen i Nikeloggan på riktigt, svingen i Tigers bästa slag, texten i Obamas tal och det är framförallt näven i fucking luften! Lyssna på den bästa låten ”Erik & Francisco”… ojojoj…

6 februari är det släppkalas på Sticky. Det kommer bli ett slag! Ses längst fram!Sak nummer två på listan denna stora dag är premiären på They Live By Nights nya video! Du hittar den här, och det är Rockfoto-Pauline som gjort den fina fina videon till ”Ctrl Alt Delete my heart”. Riktiga animeringar är det nya. Bort med 3D-renderingar! Jag gillar de visslade fåglarna bäst.
Som ni vet, förra videon vann grammis…

Tillsist:

Onsdag
Kontiki har byggt om och jag är toknyfiken på hur det ser ut! Best Wishes har fått äran att inviga. Jag går dit vid sju!

Torsdag
Tobbe och Nils fortsätter att pricka in de mest intressanta artisterna, den här kvällen får Minten besök av Tilde. Du missar inte denna kväll på Pustervik!

Fredag
SS-Frasse och Patrik H (han som typ bor på Pustervik, du vet precis vem han är) är tillbaka i full sving med Friday I´m in love på Pustervik. Den här kvällen blir det en go comeback i stan: Utah Rangers! De har rundat USA och smittat ner dem med sin stutsiga, smutsiga galenskaps pop. Alla kommer vara där, och alla kommer smittas!

Så här kan din agenda se ut några dagar framåt.

Tillsist2:
Okej, nu vet jag vilka Kavalleriet är! Jag kommer inte på några vägar avslöja det… Men ni kommer få höra mer av dem framåt, var så säkra!

UPPDATERAT
Tillsist3:
Det kom en kommentar här nedan ang Samtidigt Som. Killen har också länkat till en artikel han har skrivit på Pandamagazine…
Ja, vad skall man säga, han har nog inte fattat ett dyft. Han har uppenbarligen inte träffat Ralle, han har uppenbarligen inte varit på någon EDGE? fest med Jerka, Säffle och dom, han var inte på Svanen i mellandagarna när jag drog i väg 9st Broder Daniel låtar i rad och han såg förmodligen inte hur golvet verkligen kokade så mycket att folk slängde tröjorna i pur glädje.
Han skriver vidare att det enda som händer i Göteborg är att man lär folk att 95 var bättre än 09… Som sagt, vad är det du inte fattat?
Jag skulle vilja se lite exempel från huvudstaden om jag skall ta den där artikeln på allvar. Skejtpunken som du dribblar in har jag aldrig hört. Och du, det är faktiskt väldigt många kvinnor här. (jag kan ge honom en poäng för att han tar upp att det är mycket män hela tiden, för det är det) Men sist och inte minst, hur kommer det sig att en klubb med bara Göteborgsmusik kan funka i Stockholm men det omvända aldrig någonsin skulle funka i Göteborg?
Ja, vi gillar vårt Göteborg så in i helvete mycket att vi vill dela med oss till er i Stockholm. Varsågoda!

Jerry Boman

20 kommentarer:

fredrik thorén sa...

samtidigt som är göteborgstrams - men speciellt kavalleriet. herregud. snart kommer det igång: det obligatoriska tjatandet om estetiken med spårvagnar och fyllegubbar vid kajen. igen. alltid igen. var ligger spänningen?

http://www.pandamagazine.se/?p=1763

Anonym sa...

Läste just artikeln och det bär faktiskt inte alls emot att, som göteborgare, säga att han har många poänger. Det håller inte att stå och bröla GÖTEBORRRRG och tycka att allt är så jävla gött hela tiden. Våra "nya" band, (Almedal, Samtidigt Som, Kavalleriet, MDY! osv osv) är destillerade broder daniel-destillat hela bunten.

Så väl rutet Fredrik, ska titta till er sida fler gånger.

Jerry du brukar spela skivor mer med hjärtat än hjärnan och det har sin charm. Luxurygänget vet jag inte vad de spelar skivor med, men skit är det iaf. Hör jag typ "Tommie tycker om mig" igen hänger jag mig på toaletten. Det är så fantastiskt trött med den typen skojsigheter.

fredrik thorén sa...

"när jag drog i väg 9st Broder Daniel låtar i rad"
att du spelar en halvtimme bd är precis det jag menar med att musiklivet lever kvar i det förgångna. nittiotalet kan aldrig bli imorgon.
du är en av de personerna i gröten av göteborgs hästpojkenrock, så jag förstår att du tar åt dig. men om du gillar så mycket ny fin musik: varför spelar du inte den?
det är likadant på alla luxuryfester jag varit på. precis som jag förklarat.

du ska inte ta en kritik av inrotad machorock i gbg som en hyllning till sthlm. då har du missförstått mig. det går inte riktigt att jämföra. och det blir ju nästan komiskt hur du springer ut och försvarar hela staden när man vill diskutera ett problem (jag har själv bott i gbg i tre år nu). det finns exakta kopior av svanen t.ex även i sthlm - kallat babasonic - men problemet ligger i att det är så jävla rotat i göteborg med nittiotalet som storhetstid. det tar aldrig slut. mediafolket på skånegatan i sthlm diskuterar fortfarande brainpool och this perfect day - med konsekvenserna av avsaknad av framtidsoptimism. och det var det jag pekade på i texten om luxury.

Anonym sa...

Jag försökte klicka på Fredrik Thoréns bylinebild för att se om han skulle börja dansa. En besvikelse.

Jerry Boman sa...

Ojoj, nu tog det fart! Nåväl, som någon påpekade, jag brukar spela musik med hjärtat, BD grejjen var en engångsgrej som var hysteriskt kul! (det var egentligen en pik mot DJ grejjen att man skall vara så förbannat nogrann och inte spela samma band mer än en gång samma kväll) Att jag skulle vara fast i 90talet vet jag inte, det skulle väl vara att jag gillar BD väldigt mycket då. Annars är det helt tomt. Men det är ändå intressant att Fredrik samtidigt som han pissar på 90 talet i Göteborg pissar på Samtidigt Som. Alltså, bara för att man kommer från GBG är man väl inte 90 tal va? Och att jämföra Kavalleriet med BD är ju bara så kul att jag smäller av! Almedal kan jag fatta men Kavalleriet!
Här kommer en liten liten lista på band från GBG som du kan lyssna på om du inte gillar "machorocken i GBG":
Ida Redig
Tilde
Anna von Hausswolff
Hajen
Audrey
Dapony Bros
Skansros
Raketmaskinen
Frida Sundemo
Fantasikrig

fredrik thorén sa...

tack för listan! det är sådant du ska spela, jerry. det är så man kanske kan få ny musik att verka intressant för en ny generation, om du förstår.

haha nej man ÄR inte 90-tal. men det liknar mer och mer englands hemska fascination och reinkarnation av allt som har med british invasion att göra - i populärmusiken.

Jerry Boman sa...

Det är sån musik jag spelar... Välkommen nästa gång jag spelar skivor!

Kungen sa...

hallå

Anonym sa...

Som om 2009 skulle vara något nytt. Jag tycker man kan se det som att all musik har en historia och att vi bygger på höjden. Nya höjder kräver att det finns en grund att stå på. Sen har väl var och en en känsla av vad som är bra och dåligt men det känns föråldrat att kalla musik för "ny". Det är en jävla ny-hets hela tiden. Varför får inget vara gammalt. Det är inget fel på 90-talet. Jag tyckte om 90-talet och tycker fortfarande om 90-talet och 2009 också för den delen. Överlag tycker jag att 2009 känns jävligt 1900-tal. Gitarr, bas och trummor och kanske en dator. Ny musik. Bah! Jag gillar gammal musik. Som Anna von Hausswolff.

Rent etymologiskt så har jag för mig att ordet historia härstammar från grekiskan och betyder "att förutspå"

Och ang. Luxury. Nästan all musik känns hopplöst ute där. Kolla själva: http://www.luxxury.se/index2.htm

Samtidigt soms "Flykt, kärlek och broderskap" är "UTE NU" Skansros singel kommer vara "UTE" den 18 februari. Hahaha! Göteborgshumor. Inget går upp mot den.

Ja jävlar.

Anonym sa...

när skall poppojkar sluta tro att de är jordens mittpunkt.

JPF sa...

Jag har träffat Ralle, festat med Jerka och hängt på Svanen fler gånger än jag kommer ihåg. Men samtidigt, så känner jag helt klart igen mig i Fredrik Thoréns krönika. Och sympatiserar med honom. Det räcker nu.

Anonym sa...

Och det grabbiga, interna och konservativa var väl själva poängen i krönikan? Jag tycker i alla fall att det är problemet med Göteborg, även om det finns mycket bra såklart. Det är ju alltid tråkigt om det är bara är typ tjugo killar i en stad som dominerar musiklivet. I detta fall kanske inte så mycket av egen vilja utan för att folk har för mycket respekt.

Att Göteborgsklubben funkar i Sthlm, men inte tvärtom är ju mer sorgligt för Göteborgs del. Patriotism och inskränkthet går ju ofta hand i hand.

/Mörn

martin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lisa sa...

Jag fattar inte varför det måste bli massa tjafs om sånt här- gillar man inte Luxurys klubbar behöver man inte gå dit!
Jag tycker däremot att de är en skön variation till all electro-pop eller technobös som jag tycker är skit. Jag låter bli att gå på dem klubbarna som spelar sån musik jag inte gillar, och jag skriver heller inga krönikor om hur meningslös jag tycker den musiken är. Det är en fråga om tycke och smak helt enkelt.

Detsamma gäller banden, vad fan- man måste inte lyssna på det om man inte vill. Tycker ni det finns för få "nyskapande" band så starta ett själv då istället för att sitta och gnälla på folk som kör sitt race och gör sin grej.

Och du Mörn, jag är lite nyfiken, menar du att folk i Gbg inte skulle "våga" starta egna klubbar av nån slags rädsla för de som har klubbar? Hur tänker du då?

/Lisa

martin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Nä, så menade jag inte Lisa. Jag tycker att Göteborg är en väldigt rolig popstad. Och det finns ju väldigt mkt från götet som sticker ut och går sin egen väg.

Det jag menar är bara att patriotismen kan lätt slå över så att det känns lite trögt och instängt. Att det kan vara bra att vara stolt över sin historia, men även sunt att reagera mot den på något sätt.

/Mörn

Lisa sa...

Ok Mörn, då fattar jag vad du säger.

Dock håller jag inte med om att klubblivet i Gbg skulle handla om patriotism- det är något som andra än klubbarrangörerna själva påstått. Diskussionen som uppstått här må ha utvecklats dels till en diskussion om det, men banden ni skriver om har aldrig, så vitt jag vet, skanderat med nån slags Göteborgs-överlägsenhet. En del av banden sjunger om platser i Gbg, vilket väl inte är så märkligt med tanke på att de är boende i området. Och att folk tycker att de låter likt ditten och datten- band har väl alltid inspirerats och tagit efter andra band? Nu råkar det vara det s.k. Göteborgs-soundet som är ämne för diskussion, men så är det väl inom alla musikstilar?

Jag fattar inte varför jag orkar skriva om det här egentligen, tycker själv den här "fejden" mellan Göteborg och Stockholm känns rätt oväsentlig och ointressant. Det finns bra och dålig musik från alla håll och kanter, både inrikes och utrikes. Med risk för att låta mesig- kan vi inte alla bara vara vänner? ;)

martin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Åsa Hjalmarsson sa...

Vilken tråd!

Göteborg är en helt obeskrivligt poppande musikstad. BD eller Skansros, Kavalleriet eller Almedal - Visst finns det något visst med Götlaborg, 90-tal eller 2000-tal. Det är en egen genre som borde kallas göthindie.

Däremot som vi faktiskt har pratat om Jerry, varför fungerar det inte med en Stockholmsklubb i Göteborg? Där håller jag med "Mörn" om att det snarare är en inskränkhet än att det skulle vara något positivt med det. Fast frågan är om det inte är värt att prova? För att kolla om göteborgarna verkligen tar fajten städerna emellan på allvar? Så är det väl ändå inte?

Så Herr Jerry Boman. Den 28 februari har vi 031-klubben i Stockholm. Vad sägs om att ta 08-klubben i mars? Jag e på.
/Din klubbkompanjon, stockholmsbönan, göthindieälskande
Matrissan Hjalmarsson.

Joachim sa...

måste helt hålla med dej om Samtidigt som's debutskiva, det är riktigt underbart att få höra ett band som bara vill göra folk lyckliga med sin musik! Det ironiska är att jag såg att skivan hade fått 1/5 i Norrköpings Tidningar, och att förklarningen var att texterna var dåliga och musiken var Broder Daniel-på-svenska. Jag blev då genast nyfiken oc gick in på MySpace för att leta upp detta band, och blev helt överraskad när jag till min förvåning hörde hur otroligt bra det lät!

Vad tror du om Detektivbyrån utan Jon, jag tycker det känns otroligt tomt!