Större ställe och små känslorKontiki är numera större, och alla som någongång varit där har förmodligen känt samma sak: Det här är ett grymt ställe men fan så trångt det är!
Nu är alltså den sista delen i framgångsagan om stället i utkanten klar, bambuhyddan är stor som ett slott! Det finns en riktig scen, det finns dansgolv och det går att röra sig när det är mer en 12 pers där inne. Underbart! Och scenen är numera vänd åt ”rätt” håll, vilket gör att man kan gå på dass utan att hamna mitt i bandet…
Jag tror det här kommer göra så att än fler söker sig ut till Ängården. För det är ju ett så snyggt ställe!Det blev alltså Best Wishes som fick äran att inviga de nya lokalerna. Trevlig klubb som ni vet, så även denna kväll. Föst fram är Lilak, mjuk med fina långdragna elektriska toner. Två röster som passar bra ihop. Tyvärr är det inte mer än det. Jag har svårt att fokusera, det är inget som fastnar. Sångerna är teflon, halkar ut i kylan och försvinner lika fort som de kom. Men det finns något där ändå, det kan komma att ta sig. Om jag hade fått välja skulle jag höjt in den lilla Casiosynthen några snäpp, då hade det här snäppt upp sig många streck.För någon vecka sedan var jag på Jazzhuset en torsdag, trots att det inte var Svanen. Stora bokningsbolaget hade hämtat in de flesta av festiavlfixarna från södra Sverige och det band spelade små snuttar av sina riktiga framträdanden. En av artisterna på plats var Adam Heldring. Den kvällen gjorde han inget större intryck på mig, det var lite små hittiga gitarrlåtar utan kraft eller närhet…

Nu är det annorlunda, jag vet inte om Adam kanske känner sig lite mer avslappnad här än framför massa folk som kan avgöra hans framtid. På Kontiki framstår han som en hyvvens kille och musik likas, det är mer akustiskt än på Jazzhuset och det är bra. Låten OK Goodbye är bra… men ändå, det här känns så där tillrättalagt. Det är snyggt, jag tänker på ett mjukt, haschigt Shoot Out Louds, tyvärr helt utan deras känsla för märkligheter. Nä, jag kommer förmodligen inte minnas dig Adam den här gången heller. Du är förmodligen en bokars dröm, snäll kille som levererar saker som ingen hänger upp sig på. Men det är ju precis då som ingen bryr sig heller. Jag vet inte, kommer du komma ihåg Adam om fem veckor? När dimman lättnar?

Tillsist:
Nu nås vi av nyheten att Spotify tvingas ta bort massa låtar för att den tydligen inte frågat artisten först… Märkligt. Det saknas ju redan massor. Hur skall det gå, hur skall det gå? Jag tror fortfarande på att livekonserten vinner som medium, i år också. Inga nedladdningar, inga olagligheter och inga som står i vägen.

Tillsist2:
Läs gärna kommentarerna på förra inlägget...

Jerry Boman

1 kommentar:

Anonym sa...

Folk måste sluta lyssna på/ läsa Se & Hör alltså!! :-) Det är inte Spotifys fel att de större skivbolagen är moderna som ryska kolschostraktorer- bolagen har sagt ja till att vara med men upptäcker sedan att deras kontrakt för individuella artister/ album/ låtar inte gäller alla territorier. Ett exempel blir: Om en svensk artist som sjunger på svenska släppte en platta 1991 så skrevs det kontraktet för Sverige eller möjligen Norden- det gör att de låtarna kommer bli begränsade till samma territorie(r) på Spotify. Spotify vill göra det rätt från början och därför justerar de nu detta- med 99.9% säkerhet kommer allt lösas så att låtar som plockas ner kommer tillbaka. Antar att pressen kände att "Nä, nu har vi skrivit lite FÖR mycket positivt om Spotify så nu får vi blåsa upp det här!" typ.

Känner mig som promotionansvarig för Spotify nu men det är jag inte, däremot ett stort fan av deras tjänst och dessutom har jag hängt med i deras utveckling rätt länge så det känns som jag vet vad jag talar om.

Nåja, sluttjötat här nu! Tudelu på er, Sebastian/ Wonderland Records