Det känns fattigt.Lyssna på Håkans senaste singel här.

Sen lyssnar du på Canine Prey på den här sidan.

Ja, jag vet att Tapefly är ett ”samarbete” mellan massa folk, bland annat Håkan, men nog fan känns det lite fattigt att släppa saker som redan finns? Om jag vill ha nya låtar vill jag ha nya låtar!
Samma sak när Hellström samarbetade med Björn Olsson, då plötsligt återanvände man hela skivor ur Björns diskografi.
Håkan börjar mer och mer likna en fabrik, där hela stan är inblandad. Alla skall vara med och stå i kulisen när stans stora hjärtekrossare sjunger ut.
Det lånas och produceras av alla och envar. Tillslut vet man inte vem som är vem, eller vem som gjort vad. Är det här en Håkan låt? Eller är det en Sountracklåt? Är det en cover? En kopia? Spelar det någon roll? Sjunger Håkan i Tapefly?

Jag må vara tråkig men jag vill ha tillbaka de där låtarna som artisten själv skrev på sin kammare. Finns det någon som gör det längre?

Håkan Hellström är den nya Melodifestivalen. Eller så som Melodifestivalen var förr. En artist, många låtar. Jag vet inte om jag gillar det. Det känns som sagt fattigt.
Btw:
Kolla på omslaget här.
Finns det någon som kan komma på något nytt och eget med Håkan?!?

Jerry Boman

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men Jerry det står ju klart och tydligt på deras myspace-sida att låtarna tidigare övervägts för användande på Håkans tidigare skivor. Dessutom är det uppenbarligen Håkan som vart med och gjort låtarna, vad är då egentligen problemet? Att just den låten råkar finnas i engelsk version på en myspace-sida betyder ju ingenting. För mig är den lika ny. Jag lovar att till alla dina tio favorilåtar så går det att hitta tio andra som låter nästan likadant. Det vet du om.

När jag nu skrivit detta så måste jag ändå erkänna att även jag känner en viss besvikelse. Faktiskt

Men däremot, omslaget? Snälla. Den enda likheten är att personen är upplyst. Däremot tycker jag det påminner om billy jean fast omvänt.

Sebastian sa...

Är detta ett seriöst inlägg?

Shit vad bittert alltså... Det ska bli kul att höra tankarna efter att Scandinavium har blåst bort i april med hjälp alla, enligt Jerry, stulna stroferna som tar bort credden från en "äkta "artist. Välkommen in i en diskussion som påbörjade och avslutades för en sisådär 6 år sen.

Jerry Boman sa...

"Välkommen in i en diskussion som påbörjade och avslutades för en sisådär 6 år sen."

Hur menar du? Talar du om det snack om att Håkan stal? Det är en larvig diskussion som jag inte alls håller med om. Håkan är det bästa vi har.

Det jag känner numera är jag aldrig får något riktigt nytt. Det kommer säkert vara underbart i april och så men jag förstår inte när Håkan blev en sådan produkt. Alltså, han låter andra göra musiken, alt. återanvänder redan gjorda låtar.
Jag tycker det är väldigt tråkigt.

Därmed inte sagt att det inte är en bra låt, för det är det. Kanske inte hans bästa, men den kommer förmodligen funka super live.

Däremot skulle jag hemskt gärna vilja höra något nytt...

Ang bilden: Bara ett litet inlägg i debatten om "inget nytt under solen". Hälften på skoj, hälften på allvar.


Och ja, allt låter precis samma hela tiden. Jag bryr mig inte om det.

Jerry Boman

aebnlmm sa...

"Jag vill ha tillbaka de där låtarna som artisten själv skrev på sin kammare. Finns det någon som gör det längre?"

Konstig fråga. Klart det gör.

Anders i Kusowsky sa...

Nej, Håkan Hellström står väl inte längre för samma förnyelse som när han kom. Innebär det att hans musik inte är intressant? Absolut inte.

Håkan fortsätter att göra fantastisk musik som självklart påminner om mycket annat. Att göra något "nytt" behöver inte vara ett självändamål. Därmot fortsätter han att vara egen och åtminstone för mig kännas personlig.

Mitt råd - lyssna mer på musiken och mindre på allt som sägs om den.

Hej!

rickard sa...

tycker det är kul att du hyllar hellsongs, ett coverband, och blir arg när någon gör en låt på två språk.

Anonym sa...

"Igår skrev aftonbladet om Håkan Hellströms nya singel "För en lång, lång tid". Vi påstod felaktigt att låten är ett plagiat. Låten är från början ett samarbete mellan Hellström, Johan Forsman och Christina Löwenström som påbörjades innan skivan ´Det är så jag säger det´ utkom 2002.
Låten utgavs 2006 i en engelsk version under namnet ´Canine Prey´ med Forsmans och Löwenströms band Tapefly.
Håkan Hellström har nu släppt en svensk version av låten, och har alltså varken stulit eller plagierat den.
Aftonbladet ber om ursäkt för felaktigheterna i artikeln.

Kicki Pousette, nöjeschef, Aftonbladet."

Håkan, Johan och Christina hälsar så mycket till publiken och gläds mycket över hur låten blivit mottagen i övrigt.

Fast du säkert redan visste det, och om du inte gjort det skulle du inte erkännt det. Men nu vet du igen Jerry min vän. Rätt ska vara rätt.
Men håller helt med om att det är tråkigt när det inte är nytt.

Jerry Boman sa...

"Ja, jag vet att Tapefly är ett ”samarbete” mellan massa folk, bland annat Håkan, men nog fan känns det lite fattigt att släppa saker som redan finns?"

Så skrev jag.

Till den sista "anonym": Jag har aldrig påstått att låten är stulen eller plagiat om det är det du menar. Så vad jag skulle erkänna vet jag inte...

Jag skriver att det är tråkigt när man återanvänder gammalt material, även om man själv varit med och skrivet det. Det känns som om man bara vill mjölka ur så mycket som möjligt av sitt material, och det är det jag vänder mig emot.

Jag vill bara att en ny skiva skall innehålla saker man inte hört förr, i allafall om det är det som sägs. Annars kunde ju nya singeln hetat "Nått återanvänt, nått jag gjort förr och något vitt" typ...

Till någon annan här:
Att jämnföra det med att jag gillade vad Hellsongs gjorde live är inte i samma sak. De gör covers och så är det med det.


Men men jag vet ju vad jag ger mig in på, det finns två saker man absolut inte FÅR göra: Ge sig på Håkan eller prata dåligt om Slagsmålsklubben. Då får man skylla sig själv...

Anonym sa...

jag hatar slagsmålsklubben.

har du lyssnat på de andra låtarna då? du kan ju inte säga att det inte är ett steg i en ny riktning iaf.