Nu är det el i gitarren!


Bilden kommer från Universals hemsida, hoppas det är meningen att man skall använda den som pressbild? Jag vet att det är superfotografen Emma Svensson på Rockfoto som tagit bilden i allafall...

Jag har precis hört Sahara Hotnights nya låt "Cheek to Cheek" på Grammisgalan i TV4.
Me like!

Det där gitarrljudet! Elektriskt! Ja, jag vet att alla elgitarrer är elektriska men det där LÄT elektriskt. Typ en säkring som går. Eller en minblixt rakt ner i förstärkaren.
Eftersom jag tycker att SH under några år gått neråt så hade jag inte speciellt höga förväntningar.Nu sitter jag faktiskt och väntar på skivan som kommer i april... Vem kunde tro det?
Elgitarren är plötsligt elektrisk på riktigt!
Enda minuset var att Josephine Forsman inte spelade trummor som hon brukade. Hennes karakteristiska vevande var borta... tråkigt.

Annars är Grammisgalan en rätt såsig tillställning. Det roligaste var Salem Al Fakir, han är en skön snubbe helt enkelt.

-Från en narr till en annan: Här är årets artist!

Skönt och han var lagom nervös...

Sen tycker jag att The Knife gör helt rätt som bojkottar allt vad musikgalor heter. För när man tänker efter: Vad gör ett pris för musiken? Inte ett skit!
En prisutdelning är mest ett sätt för "branschen" att försöka sätta marknadsmässiga siffror på konst. Som musiken i sig var något börsnoterat. Att känslor kan redovisa röda siffror, att det kan bli nyemission i andra versen eller att ett riskkapitalbolag står för höjningen i slutet.

Nä, nästa år ber jag er, alla artister som är nominerade, stanna hemma. Spela in en video där ni tackar någon okänd.

För övrigt skall ni veta att Henrik Schyffert höll Grammishistoriens bästa tacktal 1994, när han var med och tog emot pris för Hassanskivorna.

-Bla bla blaaaa. Bla bllaaa BLA. Bla bla bla bla blaaa. Bla bla! Bla bla blaaa osv osv


Så där höll han på en låååång stund.
Det sammanfattar rätt mycket av alla andras tacktal...

Tillsist:
Fredag: Navid och Gudarna på Hagabion eller Sultans Of Ping FC på Sticky (Ni vet: Dancing in the disco, bumper to bumper. Wait a minute: Where's me jumper? Where's me jumper? Where's me jumper?)

Lördag: Emmon på Respekt (hennes nya skiva innehåller väldigt snygga, knarriga synthljud, även om jag inte var helt övertydad på Storan senast), Klubb Populär med Ingenting och Juvelen på Storan eller Pluxus i det där filmtältet... Eller Koloni på Galleri Oro vid Vagnhallarna i Majorna (galleriet som har den finaste dörren jag skådat!)

Jerry Boman

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju Armas Mikkola som är grejen på Hagabion på fredag, indie indie indie! Kommer att vara stor hype i P3 Pop på måndag den 5/2 se det nu och du har chans att vara först. Och nej, jag spelar inte i bandet.

Jerry Boman sa...

Jag tackar så mycket för tipset! De skall jag kolla in! TACK!

(en uppmaning till er alla andra: jag gillar att få tips på nya saker..vare sig ni spelar i ett band eller inte..)

Hanneli sa...

Svårt att välja mellan allt på lördag.. hmmm.. men Erik och jag har bestämt Koloni. Vad sägs? eller sviker du för Storan? hehe

Anonym sa...

ok Jerry.. nu vet jag inte riktigt vad du pratar om? El i gitarren?
Efter att ha varit ett hardcore fan av denna exellenta rockgrupp sen första singeln har man alltid överasskats av deras nya alster, men det här går bara inte.. visst den är catchy o dom låter mer slipade än tidigare, men produktionen/arret, vad fan är detta för nåt? Är det Melody club som krängt låten till dom eller? o solot, om man kan kalla det så (?!!!) Låter som dom tryckt ner en ostämd trumpet i halsen på en autistisk unge.. Nä, det här gav inget sug efter albumet direkt..