Mjuktuff.Hårdrock kanske du förknippar med långhåriga, skrikiga killar och högljudda gitarrer. Band jag blir lite rädd för helt enkelt.
Det vill Göteborgsbandet Hellsongs ändra på. De har ”softat” till några av historiens mest spelade hårdrocksklassiker. För ett tag sedan släppte de en skiva och i början av november blir det skolturné i Västsverige och spelning på Jord i Göteborg.

Jag träffade Hellsongs i den tillfälliga replokalen och fick för första gången höra bandet förstärkta med stråkar. Mäktigt!


Inslaget sändes i TV4 Göteborg den 12 oktober. Kvart över nio varje vardag är det lokalt Nyhetsmorgon i TV4. Ibland är det musik.

Extra!
Här kan du titta på (och höra) hela Hellsongs version av Black Sabbaths Paranoid. Med stråkar!Ännu mer extramaterial som du inte fick se i tv!
Iron Maidens Run To The Hills är väldigt, väldigt mjuk.Så här tyckte jag när Hellsongs spelade på Skivhugget.

Tillsist:
I kväll går vi man ur huse för Kusowsky på Sticky.
Du kommer få en melodi i huvudet.

Jerry Boman

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

kegel sa...

Hm, det faktum att låtarna i mångt och mycket har väldigt lite att göra med orginalet förutom texterna får mig att inte riktigt gilla Hellsongs, tyvärr.

Sofie sa...

håller med dig om att hårdrocksbanden ofta gör en rädd. men hellsongs gör ngr av de bästa låtarna ännu bättre. jag kan inget annat än att älska dom. tack för en väldigt bra blogg!