Inför fredag kväll.Helt i linje med den rekordvarma september så är det sommarmusik som stått högt i kurs senaste tiden. Allt sedan press och andra fått tjuvlyssna på Irenes debutalbum har betygen varit lika höga som graderna. Stora artiklar i stora tidningar, hyllningskörer på nätfanzines och även er bästa musikblogg älskade varje sekund av den korta, korta skivan.

Imorgon är det släppkalas för skivan ”Apple Bay” och Irenes sångare, tillika min vän, Tobias ”Bobby” Isaksson är lite…sur.

- Äh, vi har fått så dåliga recensioner.

VA?!

Men det är ju precis som vanligt i Tobias värld, för som han själv uttrycker det:

- I typisk Bobby-anda har han hittat två recensioner som är dåliga och då snöar han in på dem. Typiskt Bobby.

För Tobias vill att allt skall vara perfekt. Allt skall bli det bästa det bara kan bli. Då svider två texter, som verkar gå emot resten av landets kärleksförklaringar.
Även om det står 15 - 2 till Irene.

Men efter lite snack så är Tobias på banan igen med positiva nyheter.

- Det är på gång saker i utlandet! En person i England som håller på med musik i film skrev att vi lät som Stephin Merritt (The Magnetic Fields) på speed! Han älskade plattan! Personen var tydligen högt upp i de som håller på med att få in olika låtar i filmer och annat. Så det borde ju smälla till med en Irene låt i någon film eller serie!

- Jag efterlyser lite mer cred för kvaliteten på låtarna, att det är ett klassiskt träslöjdsmässigt sätt att skriva låtar. En internationell kvalitet.

- De flesta av våra låtar hade ju Van Morrison varit nöjd med…

Jag är inte riktigt säker på om han driver med mig eller inte.
Men jag tror honom.

Skivan kom ut i onsdags och på fredag kan du själv bilda dig en uppfattning hur bra Irene är, kalaset börjar 22.00 på Storans baksida. Kom i tid, vänner, det lär bli fullt!

Tillsist:
Ni som mot förmodan inte vill gå till Storan kan ju rusa bort till Henriksberg och Join our club. Inget nerköp att gå uppför backen om man säger så. Tillmanns på scen är värt hela pengen. Se vad jag tyckte om dem här.
Göteborgs mest smakfulla J:n, Jens och Johan, spelar såklart musiken alla vill höra.
Hela kvällen.

Tillsist2:
Kan det här bli kul eller kan det bli kul?!

Jerry Boman

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: