Johnossi

Johnossi
Pustervik Göteborg
29 april

Att det skall vara så enkelt.


Ok du tar en gitarr. Helst ska du sno den får affären. Sen lånar du ihop ett trumset. Börja spela det först du kommer på. Bara låt musiken och rytmen flöda. Skynda dig innan allt är borta.
Typ så verkar det som John and Ossi gjort. Jag vet ju såklart inte om gitarren är snodd men det känns som den är det. Det är något "tjuv-efter-stölden"-stressigt över musiken den här kvällen. Det är som att vara först i kurvan ut på Avenyn under ett Göteborgs varv. Man vill hela tiden framåt, framåt. Vänd dig inte om för då är ögonblicket borta. Stunden när den bästa musiken blir till.

Som alltid blir det väldigt bra när man inte krånglar till det. Rock rakt på bara. Rätt upp i krysset. Någon vill lika Johnossi med White Stripes, men jag tycker nog att den liknelsen inte är rättvis för något av banden. De är bara lika till ytan, de rör sig i två musikaliska läger. Johnossi i den råa rocken och White Stripes i bluesens.

De fantastiska melodierna och trumserenaderna slutar aldrig att förvåna. Hur gör killarna? De är ju bara två, fast låter som en hel armé. Jag misstänker faktiskt att några små ljud var inspelade i förväg. Var det så? Det vore väldigt tråkigt. Inspelad musik hör Melodifestivalen till.

John Engelbert och Oskar "Ossi" Bond är kanske inte det mest spännande du kan se på en scen just nu. Men kanske det bästa du kan höra.

Jerry Boman

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, gitarren och trummorna är (tyvär?) ärligt inköpta och ljudet du hör är live and direct. Förinspelad musik är inte riktig musik...

Anonym sa...

Ja då är det ju helt fantastiskt att allt är live! Hur gör dom/ni? Bättre kan det inte bli... tänk att jag blev lurad!

Och bra att alla instrument var ärligt inköpta...

Jerry Boman