Video: Veronica Maggio åker till medelhavet i Sergels Torg


Det är ingen hemlighet att en av mina bästa konsert upplevelser hände på Peace & Love 2011. Inför uppskattat 35 000 personer inledde Veronica Maggio torsdagen och det var där hon blev stor på riktigt. Överväldigad av den enorma responsen från publiken både tappade hon orden och ibland fotfästet. Inledande Satan I Gatan briserade i en spontan näven i luften-marsch. Maggio stannade upp och tackade oss alla och berättade hur hon lovat sig själv att stå på scen och bara ta in allt. Under några vibrerande tysta sekunder blickade hon ut över publiken, tog sig för pannan: Faaaan vad många ni är!

Jag grät. Det finns inget vackrare än artister som aldrig slutar vara människor, som inför det ogreppbara tappar greppet.


Då som nu gör sig Maggio bäst när uppbrottet har varit närvarande. Få svenska artister kan på samma ledsamma samtidigt starka sätt sätta ord på en försvunnen relation. Veronica beskriver den falnade elden så starkt att man tror den kommer antändas igen. Vilket aldrig sker.

I nya Sergels Torg, kanske årets emoanthem, handlar det om uppbrottet från sitt barns far. Hur allt är att acceptera. Men det är samtidigt ingen "tyck synd om mig" text, vi möter en Maggio som tar in och låter det vara, hur mycket det än svider.

Idag blev låten med video. Ett avslutat kalas och natten är ung. Även här känner jag ingen tycka-synd-om-mig känsla. Maggio förmedlar styrkan att klara sig själv, hur mycket det än svider.

Notera: Videon verkar utspela sig i något land vid medelhavet. Utan att säga för mycket så kommer snart en ny video med Jonathan Johansson... som också utspelar sig vid medelhavet. Det är något med musikmakare och att tänka på samma sak samtidigt, oberornde av varandra.     

Sergels Torg hör du på Spotify och videon ser du här:

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: