FLASH: Svenskt skivomslag med Hyper Heart stoppat av Facebook


Bilden som Facebook inte tillåter.
Facebook har stoppat svenska bandet Hyper Hearts skivkampanj.
Sajten hänvisar till att bilden på deras skivomslag till senaste singeln ICU/Rise To A Fall strider mot sajtens annonseringsregler.

Bandets sångare Robert Svensson har fått upplysningen att bilden inte fick användas i Facebooks annonseringsverktyg men att bilden fortfarande gick att se på ägarens timeline.

Robert har lagt upp en bild på det meddelande han fått av Facebook och skriver själv:

Tydligen finner Facebook vårt nya omslag stötande. Sjukt att man inte får ha två boys i en kärleksfull position på ett omslag anno 2013.


Bilden föreställer alltså två, tillsynes nakna, män som håller om varandra. Även tidigare har Hyper Heart använt bilder på nakna människor till sina skivomslag, då med en kvinna och en man.

Varför två män skulle vara mer stötande än en kvinna och en man förstår inte jag. Ingen av bilderna är i mina ögon speciellt utmanade, snarare borde de klassas som både vackra och konstnärliga. Båda bilderna visar upp helt vanliga kroppar som inte är retuscherade eller fixade. Jag tycker ingen av bilderna i sig är exponerade eller spekulativa.  

Hyper Heart är Robert Svensson, Ludvig Bergström Björn, Nick Martin, Markus Bergström Björn och Kristoffer Vinell från Mixtapes & Cellmates, Prins Eugen, Raketen! och Den Stora Sömnen med flera.


Tidigare skivomslag.Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: