NYTT: The Magnettes släpper Paper Cut och gör Jerry GLAD!


Det finns de som undrar om Norrbotten är det nya Göteborg. Inte så att alla drar vitsar hela tiden (även om några enormt roliga personer bor där), att alla lever nära havet (även om vissa skriver låtar om isbrytare eller att alla är jättetrevliga (även om alla jag känner från norra Sverige är värdigt trevliga). Men det kanske ligger något i att Norrbotten är det nya Göteborg, just nu kommer det enormt mycket bra musik därifrån. Musik som inte följer spåren, musik som lägger spåren för resten av landet att följa. Precis som Göteborg en gång gjorde.

Nu är det tid för landet att hitta ett av Pajalas bästa band The Magnettes
(ja, det finns flera bra band från Pajala...vet du inte det blir jag besviken på dig.)De började som en akustisk duo, Sanna Kalla och Rebecka Digervall men är nu ett fullskaligt band. Bland medlemmarna hittar du bland annat geniet Jonatan Lundberg, som du sett bakom både Mattias Alkberg och Magnus Ekelund. Och bakom trummarna hittar man matkonessören Jakob Westerlund, som du säkert har sett trumma i Stålet. Bakom just Magnus Ekelund. The Magnettes släppte precis nyss sin första låt i nya formatet och jag blir så glad av den här låten! Paper Cut är en smäll på huvudet!

Och det är här som Norrbotten är precis det som Göteborg var tidigare, eller som andra delar av musiksverige missar, man ska göra det man känner för. Inte tänka så mycket. Kör på bara. För vad kan vara bättre betyg än att en stockholmsjävel till musikjournalist blir så glad av musiken att han inte ens längtar till våren? Låt mig få lyssna på Paper Cut en gång per dag så vinner jag över vinter lätt! Tack Pajala!

Nyligen sajnade till fina bolaget BD Pop kommer det snart en hel skiva. Jag säter mig ner och väntar! Under tiden kan du hitta mer info på Facebook.


Tom Jerry Boman

3 kommentarer:

Anonym sa...

sorry, what other known bands are there from pajala?
/dan (great blog btw!)

Anonym sa...

RAJRAJ!!

Unknown sa...

Om jag får upprepa ett ord: JA! JA! JA! JA! JA!