EXTRA: Mattias Alkbergs Begravning släpper skiva 2013!


En av Storsjöyrans finaste spelningar ägde rum i Gamla Kyrkan. Mattias Alkbergs Begravning hade passade nog tagit plats längst fram och det bjöds på en mix av poesi och undergångsmusik. Vacker undergångsmusik. Alkberg kan vara en av landets mest kreativa personer, ständigt nya band. Ibland under eget namn, ibland med massa vänner runt om kring. Som i Mattias Alkbergs Begravning.

Nyss släpptes nyheten att ett album är att vänta våren 2013! I detta nu håller man på och spelar in i en studio i Luleå. Kul!


Alkberg har tidigare förklarat avsikten med Begravningen:

...rätt många av låtarna handlar om döden, och det är mörkare och större (storslagnare, pampigare) än något jag gjort utanför BQ innan. Liksom högtidligare. Det är därför vi har finkläder på oss, och sminkar oss. För att vara tydliga med att det är högtidligare. Texterna är också lite annorlunda. De är, i den mån de är politiska, mer nihilistiska och direkta: ”Jag skriver kuken på svenska flaggan”, går en refräng. Sedan har jag ett vagt, väldigt vagt, tema om en kung och en prins som jag återkommer till hela tiden...

Mattias Alkbergs Begravning är Petter Granberg, Kalle Nyman, Olle Nyman, Jonatan Lundberg, Tomas Bäcklund, Magnus Ekelund och Mattias Alkberg.

Och precis nu skapades det en sida på Facebook. Gissar att man där kommer kunna följa arbetet med skivan och få lite information. Ja, ni vet det där vanliga som band brukar använda Facebook till. Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: