Liveklipp: Mankind på Debaser Slussen - bara gruset är kvar


Saker som är bra brukar ofta komma klumpvis, nån får jobb, blir kär, hittar nya vänner och vinner på Keno. Samma vecka. Gitarristen Alex Ceci har haft en sådan vecka.
I måndags fyllde han år, i tisdags spenderade han sin sista natt i Borlänge och på onsdagen gjorde han succé som gitarrist på Debaser Slussen och hittade en hög nya vänner.

Den korta versionen:
Mankind på Debaser Slussen är bland det bästa jag sett. Jag är helt knäckt över deras garagesoulrock, deras maner, deras stjärnstatus efteråt. Texterna spottas fram, basen skjuter luftkanoner i mitt bröst, gitarren mejslar fram haiku-riff och bakom trummorna sitter en kille som inget annat vill än att just spela trummor.


Alex Ceci spelar alltså gitarr i Mankind. Art Onion, Oliver Boson och Fredrik Diffner heter de andra och de kommer från Hökarängen. Historien om Borlänge tar sin början i att de hittade en rockhögskola där, flyttade dit och utvecklade musiken. Nu är den sagan slut och bandet är åter samlat i Stockholm. Och det ska vi vara väldigt glada för!

Mankind på Debaser Slussen, på STHLM Indie, är precis vad huvudstaden behöver. Mankind är precis vad alla festivaler 2013 behöver. För att sno och låna från Vånna Inget: Mankind skakar liv i en trasig värld. 

Först får jag erkänna, jag höll på att missa allihopa. Ni vet, det finns ett annat band här i stan som heter THE Mankind. De hade jag redan sett och var sådär sugen på. Sen slumpar det sig så att just Alexander Ceci Forsberg kommer fram och hälsar på mig och Nina Kienast (som kör klubben med Richard Rossa). Han får mig att fatta att detta Mankind inte är samma som The Mankind. Och det kan varit den mesta turen jag någonsin haft i mitt liv…

Mankind blåser sönder hela Slussen. Tyvärr, det finns inget kvar att renovera, bygga om eller spränga sönder. Allt rasade framför Mankinds fötter. Från första stund är Art Onion en världsstjärna, han har oss i sin knutna hand och vi vet inte vad vi gör riktigt. Mankind kom inte från ingenstans, de har spelat ihop i över sju år, men ändå… Va fan hände?!

TACK!

Mankind hittar man man på Facebook. Skiva är inspelad och producerad av Gordon Raphael, mannen bakom The Strokes Is This It och Regina Spectors Soviet Kitsch. Då fattar ni nivån på var det här kommer landa…
Tom Jerry Boman

4 kommentarer:

Nattlorden sa...

Det där fick mig att kännas som om man hamnat på the Cavern när Beatles var nya!

Anonym sa...

Sjukt bra musik. Det här är exakt vad vi behöver just nu i dessa fruktansvärda Aviici-tider.

Anonym sa...

så jävla bra!!!!

Anonym sa...

BLOOD SUGAR!!!