AVSLÖJAT: PSL stoppade musikvideo - se den här!


------------------------------------------------
UPPDATERAT: Tydligen har INTE redaktionen på PSL stoppat videon, de har enligt egen uppgift inte ens haft med videon att göra. Enligt Stormaktens management beror det hela på ett missförstånd.Jag fick denna informationen i lördags, vid flera tillfällen. Både utanför scen men även från att bandet sa informationen på scen, framför publiken.

Informationen kom alltså till mig från trovärdiga källor dvs bandet samt
management  själva.
-------------------------------------------------I lördags var det officiell premiär för Musik enligt Jerry-favoriterna Stormaktens färska video. Vi som tagit plats på Debaser Medis fick på stor skärm se den animerade videon till minihiten Söderut. Låten har rullat runt i P3 under våren, de har spelat på både Landet, Lilla Hotellbaren och Stockholm Boat Sessions.

Nu kan Musik enligt Jerry avslöja att det egentligen var tänkt att videon skulle vistats mycket tidigare. SVTs musiksajt PSL tänkte rulla premiären men…

…beslutet drogs tillbaka eftersom de , redaktionen, ansåg att videon var ”politiskt inkorrekt”.

Det tycker jag är en smula obehagligt. PSL har just nu i det närmaste monopol på svenskt musikliv, den rörliga delen. Förutom alla sajter på internet, så är faktiskt PSL den enda stora svenska mediaaktören som visar och framför allt kommenterar svenska musikvideos. Att de då stoppar en video för att den anses ”politiskt inkorrekt” känns inte bra. Vad skapar det för klimat i den svenska musikjournalistiken? Ska en aktör sätta agendan och välja vad som passar och inte passar?
Och i ärlighetens namn, SÅ farlig är inte videon.

Som tur väl är finns såklart andra kanaler, internet som sagt, så här är den, den av SVT banlysta videon till Stormaktens Söderut!
Vad tycker du, är videon opassade?


Stormakten - Söderut from BRIKK on Vimeo.

Tom Jerry Boman