Skägg och värmeljusDet var ju tänkt att bli en kväll på Storan med Hello Saferide. Men som så ofta förr ändrades planerna. Istället blev det av en slump Jord och Jarlsmark.
Det ångrar jag inte.
Jarlsmark är fyra välartade killar med kärlek för rock på svenska. Väldigt försiktig sådan. Det låter som en tidig Winnerbäck, innan Lars gubbade till sig helt. Någon kanske hör gamle Uffe…men nej så långt sjunker det aldrig på Jord.
Det är stundtals krispigt och vasst, ibland staplas tyvärr de intellektuella meningarna och metaforerna på varandra. Det blir trångt i ”budskaps-korvakinnet”.

Mestadels är det riktigt bra! Jag blir väldigt glad över att jag inte gick till Storan, Annika kommer ju tillbaka. Nu fick jag istället sköna låtar med sing-a-long refränger på modersmålet.
Jag börjar vid något tillfälle tänka på Per Gessle. Sångarens röst påminner ibland väldigt mycket om den då unge Halmstad sonen. En liten sökning på allas vår favvo sökmotor påvisar att jag kanske inte är helt fel ute.
Bandets sångare Johan Jarlsmark uppträde 1994 i Sikta mot stjärnorna med låten ”Flickorna på Tv2”. Det här skall ni inte ta som ett bevis på att Jarlsmark låter som Gyllene Tider. Inte alls. Alla går ju vidare som bekant.

Nästa gång du ser någon skylt som berättar om Jarlsmark, då sätter du dig på vagnen i din finaste gå-bort kostym och tar dig dit. Ta med några värmeljus också. Göteborgs mest kompakta skägg passar utmärkt till småljus och kalla öl.

Jerry Boman

14 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer, det bästa på länge! Längtar tills plattan är klar ...

Andreas sa...

Johan är en grym sångare, minns Småland, kräftor, snaps, vänner och gitarr... Kör hårt // andreas

Cecilia sa...

Håller med helt, Jarlsmark går rakt in i hjärtat. När kommer skivan? Puss!

Christina sa...

Ja, vad säger man... Grymt helt enkelt... Även jag längtar tills skivan kommer! Men fram tills dess kan jag nöja mig med fler hemma-hos-kvällar med musik o sång...`-)

Anonym sa...

Jag skulle gått på bio med en brud men det sket sig. Av en slump hamnade jag på jord i stället.
Det ångrar jag inte. Fan va bra!!!
Kommer det en platta snart?

Anonym sa...

Han är snygg också.

Ann sa...

Var ett gäng fullvuxna som ville ha en trevlig onsdag med god mat. Hamnade på Jord, låg bra för kvällen. Detta ångrar vi inte, en fantastisk sångare Jarlsmark med underbara texter samt mycket duktiga musiker med sig. Vi fick en underbar kväll, ville inte att den skulle sluta. Mer av detta önskar vi oss, släpp en PLATTA!!!!

Proffstyckare sa...

De intellektuella meningarna och metaforerna som staplades på varandra var enligt mitt tycke halva grejen. Mer sånt i vår tids kvällstidnings-tabloid-blogg-värld ...

Patrik sa...

Ann!
Han är i full gång med en platta! Se upp för den du, när den kommer! En hemsida är också på gång. Och en video.

fanny sa...

GRYMT BRA .... !!!
jag vill bara säga att min bror e den bästa musikern och sångaren som finns. Alla bert karlsson och alla andra som tittar och väljer ut artister och ger som skivkontrakt så helt klart VÄLJA johan som den bästa. Annars missar sverige något . ha det bäst . längtar til plattan .. /jarlsmarks syrra .

Anonym sa...

älskar din låt "dagg i gräset" SOM FAN- SKRIVER SJÄLV MUSIK- ÖNSKAR JAG SKRIVER EN LÅT PÅ DET HÄR SÄTTET I FRAMTIDEN...
mvh
t

Andy sa...

Min kompanjon å partern å polare å livskamrat ska äntligen göra sin debut efter mycket om å men...ska bli underbart att höra...önskar allt i världen!!!

Anonym sa...

Tack för en underbar spelning Johan, vi bara lääängtar tills plattan kommer!! -Rickard å Emma

Staffan sa...

Har sett Johan uppträda på Pustervik. Vad kan man säga, Mannen är grymt bra! Ska bli nice när plattan kommer.Skägget är bonus!