Liveklipp: Fanny på Saltsjö Bar mellan väggar i guld


Stockholm är fullt av hemliga scener, mörka klubbar, svart hål under barer där ny musik kan frodas och spridas. Tvekande smyger vi nervösa bort från offentlighetens ljus för att hitta något nått, bort från de eviga helgerna på Debaser eller Strand.

Stockholm är fullt av ännu hemligare scener, storslagna rum med guld på väggarna, heltäckningsmatta på golvet och det bästa ljudet du någonsin hört. Ställen dit vi går med raka ryggar, högtidligt med hela hedern i behåll.

På det senare var jag i går.
Vintern innehöll en smygstart, en ny barklubb på Hotell Marina Plaza nere vid Danvikstull… "Det ligger var och hette vad sa du?"
Jag förstår din förvirring, detta är inte toppläget nummer ett men nere vid vattnet borta i Henriksdal ligger ett hotell. Där har Svenska Musikklubben-folket öppnat en klubb, Saltsjö Bar. Om jag säger så här: ölen kostar precis lika mycket som på Debaser Slussens uteservering, det är sol mycket längre och chansen att du får sitt i en skön soffa utomhus är runt 1000 gånger säkrare. Chansen att få se havet är 100 procent, uteserveringen ligger precis vid vattnet och du har utsikt över hela Djurgården, alla segelbåtar samt en och annan snorvalpsbrat som ramlar med sin pappabetalade jetski. (det sista gör gott för egot)
Om det är långt? Ta buss 53 från Slussen och du är där på 9 min, så nä, det är inte långt.

Dock är det väldigt långt för alla andra klubbar att mäta sig med både inredning och ljud. Det är alltså ett hotell vi snackar om, själva salen där gigen äger rum är klätt i guld… det är fullt av guldliknade paneler på väggarna. På riktigt! Helt enormt! Att sedan ljudet är det bästa jag hört någonsin gör den här premiärspelningen till något helt extra. Som att befinna sig i en James Bond-film från 70-talet, när allt är överlyx och vackert.

Saltsjö Bar har alltså gått från barklubb till mer liveklubb i och med detta, och det gjorde sitt för publiken, bra med folk trots det helt okända läget. På scen Fanny, som jag verkligen inte förstår hur hon kan vara såpass dold som hon är. Vi snackar Robyn-klass!Så, håll ögonen öppna för fler saker nere på hotellet. Risken finns dock att du blir bortskämd och inte vill lämna stället.

Fanny hittar du på Spotify.

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: