Liveklipp: Azure Blue ger publiken öronorgasm på Debaser Medis


Det var en förtrollad natt. Stjärnorna nerplockade från himlavalvet, uppe på scen placerade och klara lyste de mot oss. Tobias Isaksson toppade laget, sitt Azure Blue, med Hanna Liten på synth, Anna Bergvall (Stella Lugosi) på sång, Patrik Marcus på gitarr (You say France & I whisle), Anders Lantto på bas (Dial M for murder, Summer heart) och Henrik Blomqvist på kongas och allt med rytm. Du ser ju själv, ett helt gäng med översympatiska överjävliga musiker på en och samma scen.

Hur det lät? Hur låter din bästa orgasm? Hur känns den? Hur är det att krama sin älskade efter fyra långa veckor av bortavaro? Att återse sitt barn efter tio veckor i en gruva?

Det cirkulerade sagor om hur Patrik lärde sig alla låtar på en dag och faktiskt spelade ihop sig med Tobias under eftermiddagen, hur Anna inte hade alla texterna klara för sig och det gick sagor om hur Tobias drack för mycket vin. Efteråt flödade superlativen, andra musiker i lokalen skakade på huvudet och talade med avundsjuka i rösten om Tobias texter, hur de trängde sig på i alla rättframhet.
Hur det än var, det här var bland det finaste jag varit med om.

Mellansnacket var det bästa vi någonsin hört, alla var eniga. Det talades om kommunism, om plastbjörnar och nazism. Och det var precis så underhållande som det låter, samtidigt med värme och kärlek. Här har landets artister mycket att lära av Isaksson.

Det kom en lyckotår. Sakta ner för kinden och jag mindes den där regniga spelningen sommaren 2010. Nu är Azure Blue precis som Tobias dröm, en plats för vänner, inbjudan går ut till alla och vi sveps med av den rättframma lyriken. Det här var det bästa jag hört.  The wave är en ångvält av känslor, en stycke legendarisk Debaser Medis historia.

Se själva. Det här var förmodligen vinterns gig. Så mycket kärlek i lokalen. Lyssna bara på skriken i slutet på The Wave. 4 minuter och 44 sekunder rent guld!

En stor eloge till Klubb Oppositionen som för en stund vågade spela BRA musik på stora golvet! Inte bara det vanliga untz untz som brukar ljuda i lokalen. En riktig popklubb plötsligt, tack för det!


Azure Blue finns såklart att lyssna på hemma hos Spotify.

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: