Lyssna: Grimes, La femme och Mountebank är 2012


Hej 2012. Trevligt att ha dig här. Jag tror du kommer föra med dig väldigt mycket bra musik och en massa bra spelningar. Du kommer förmodligen, när 365 dagar passerat, framstå som det absolut bästa musikåret någonsin. Just nu ligger allt det där framför oss, pirret i magen är större än någonsin, och det kan bara bli succés!
Här kommer tre fin fina band att inleda året med. Ett från Kanada och två från Frankrike.

Kanadensiskan Claire Boucher släpper sitt debutalbum Visions siste januari och det låter redan nu listplats över årets bästa skivor. I barnsliga melodier, inbäddade i reverbmoln och synthmattor får vi resa med över de nedsläckta evighetsgatorna. Musik för natten, hem eller bort, genom skogar och metalliska strukturer. 

Säg hej till Grimes på Facebook!

Grimes - Oblivion by Arbutus Records

Det är något med den västra sidan av Europa och deras ljudbild. Kanske tydligast i Benelux-länderna men det spiller över på Frankrike, ett punkigt modernt ljud som ständigt utvecklas men ändå är såpass distinkt att det går att sätta land och ställe om man hör en låt. La Femme från Paris är inget undantag, det är 80-tal, det är dans och det är stålhård punk.
Låten Paris 2012 låter precis som man föreställer sig, det här är introlåten till det coolaste dansgolvet, den bästa festen, det bästa allt! Förra året kom Sur la planch som ni kanske minns och där var ljudet lite mjukare, inbäddat i det franska 60-talet. Om än på hi-speed.

La Femme - Paris 2012 by Vocododo

01 Sur La Planche by La femme

Mountebank består av Cam Belloni och Ludo Macioszczyk samt en Portastudio. Ja, duon spelar in alla sina låtar på en gammal hederlig bandare. Mitt i Frankrike, i landets 25:e största stad Limoges, sätter de två framåtsträvarna melankoliska poplåtar på analoga band. Mountebank betyder kvacksalvare och kanske är det någon form av pik till alla datortyngda band?

Säg hej till Mountebank på Facebook!

Mountebank - Favorite Dress by Mountebank Jerry Boman

Jerry Boman

Inga kommentarer: