Liveklipp: Luciakväll på Musslan

Jag tog ett beslut, jag skulle lära känna människorna jag bara kände lite grann lmer. Du vet de där personerna man springer på ute, på krogen, på klubben och i vimlet. Folket du "känner" men inte "känner". Jag var nyfiken, vilka är de? Kan vi bli vänner? Kan vi säga mer än bara "Hej"?

Gjorde slag i saken, hörde av mig via Facebook och nu står jag där någon vecka senare på något som i det närmaste kan liknas vid en personalfest. För det ena ledde till det andra och jag hamnade på Musslan en luciatisdag då lilla managementbolaget Saturday Enterprice bjöd på en tidig julklapp i form av sina artister.

Trångt, regnmysigt och väldigt trevligt. Och tänk, för några veckor sedan "kände" jag inte de här personerna och jag hade förmodligen missat hela kvällen. Jag hade missat fina minispelningar med Stiko Per Larsson, Maja Alderin, Adam Heldring, Ludwig Hart och The Hardships.

Sex artister som kör på en höft, bjuder på nya låtar (vissa knappt färdiga, älskar det!) och någon bjuder på julsång. Trevligt värre. Att ge sig in och tycka hur det här var blir bara trist, det var väldigt bra hela kvällen! Ska man hålla fram någon blir det Maja Alderin. Med röst och värme vinner hon, även i klassen "Finast kläder" vinner hon.

Vidare var Stikos Åh helga natt en väldigt fin avslutning, trots att regnet lekte Göteborg mot rutan fick till och med jag julfeeling där. Men som sagt, det var egentligen inga dåliga saker alls den här kvällen, och The Hardships var en ny trevlig bekantskap. Typ bästa tisdagen på väldigt länge. Bara för att jag bestämde mig för att söka upp folk jag kände men inte kände. Gör det du också! Vem vet var du hamnar?

Nog babblat om detta, så här såg det ut:Jerry Boman