Liveklipp: Non Tiq och The Concept på STHLM Indie


Nora Lindqvist börjar med att plocka upp den akustiska gitarren. Det ger en del märkliga signaler, för Non Tiq är inte gitarr på det sättet. NT är gitarren v 2.0 eller kanske till och med v 4.0. Till Noras viskande sång, djup med klarhet, bygger sidekicken Paulina Mellkvist vackra synthbyggnader. Med hjälp av sin gitarr och 40 000 miljoner pedaler. Ut kommer låtarna ni hör när klubben stänger, de dimmiga minuterna sist på kvällen, aftonens peak och sinnenas fullständiga närhet. Ibland blir det dans, men mest är det återhållsamt och vackert.


Lyssna mer på Non Tiq här. 
 

The Concept är din bästa fylla, din bästa fest och ditt bästa hångel. Någonsin. Höga på livet kör de över oss, knäpper oss på näsan och börjar konstant om. Concept skulle kunna ersätta gamlingarna uppåtpiller. Braka in dem på valfritt ställe och ölförsäljningen går i höjden. Det här  är staccatopop på steroider med rätt att döda. Låter enkelt, är svårt.
Sommarens bästa spelning på Sommar! Smockat med folk och allsång till nästan alla låtar, nävarna i luften och ja, vi blir så glada av denna orkester att vi är beredda att rita om kartan. Här i ligger morgondagen, tyvärr kommer vi inte orka med den, allt för slita efter The Concepts dans. 
 


Lyssna mer på The Concept här.
Jerry Boman

Inga kommentarer: