Lästips med Popterror, Matti Alkberg och Magnus Ekelund

Månklara nätter på prärien kan mina tankar vandra, där ute i ensamheten funderar jag på varför jag skriver om andra människor som skriver/gör musik. Ute i det oändliga asfaltshavet slå vågor av tveksamhet mot mig och så vaknar jag med tanken: låt dem skriva själva.
Här är tre sidor på nätet som jag ofta besöker just nu. Alla gjorda av människor som mycket väl kan tala för sig själva. Inte behöver det någon för att slå på trumman.1. Popterror - Projekt Svartåsen 
Tar den mest aktuella först: Östersundsbandet Popterror packade sina väskor och for till London för att spela in en skiva. Just i dag är första dagen och redan har de lyckats både vlogga och blogga så många gånger att jag blir matt. Självdistans och humor. Det här ska bli intressant att följa! Jag förväntar mig något i klass med Metallicas Some Kind Of Monster. Fast tvärt om.

2. MABD.se 
Matti Alkbergs lilla cleana utrymme på nätet. Det händer inte så mycket… om man inte är uppmärksam! För bland kommentarerna förs diskussionen mellan det alternativa popsveriges elit, inlägg kommer lätt upp i flera hundra kommentarer. Det här är landets bäst dolda musiksnack! Högt blandas med lågt när de skarpaste och ,samtidigt roligaste, hjärnorna får flöda fritt. Gett mig många och långa skratt! Klurar du lite så lär du dig snabbt vem som är vem bland användarnamnen, bli inte förvånad om folk från Sveriges mer kända band plötsligt lägger sig i.

3. Magnus blogg på Norrbottens Kuriren
Vad är väl en liten blogg på en landsortstidning. Den kan vara navelskådande, hemvävd och alldeles alldeles…skitrolig! Artisten Magnus Ekelund känner ni till vid det här laget, men vad ni kanske inte vet är att Magnus vilken dag som helst skulle kunna göra humorprogram. Inte sällan dyker det upp vlogginlägg och jag skrattar så jag gråter. Och fler med mig. Magnus fångar nuet med en muntlig berättartradition på ett sådan sätt att man lätt spenderar timmar med att kolla igenom alla klipp!

En favorit från Magnus:Här har ni länkarna:
Popterror i London 
MABD.se 
Magnus på Kurien 

Jerry Boman

1 kommentar:

Viktoria sa...

Haha, den där magnus verkade kul ;)!

Hälsa gärna på i min blogg där det bjuds på humor, stand up, muscicerande och andra roligheter:)
http://www.aglepta.blogspot.com