Text & Musik - bland det bästa Stockholm sett. Någonsin.


Klicka på bilden för ett litet bildspel
Har du någon gång försökt förklara den bästa dagen i ditt liv? Kanske var det när du tog studenten, när du gifte dig eller när du mötte din idol. Eller kanske blev ihop med landets finaste tjej/kille. Har du någon gång försökt det så vet du också vilket hopplöst företag det är. Allt verkar så fjuttigt, inga ord kan sätta ner foten och faktiskt förklara hur det var. Det spelar ingen roll hur begåvad eller ordrik du är, händelsen går bara inte att förklara.

Ännu svårare blir det när man varit med om en unik händelse. Att den aldrig kommer gå i repris och den kommer förändra dig. Då är det stört omöjligt att förklara.

Text & Musik på Kägelbanan är precis en sådan händelse. Den här kvällen går inte att förklara.

Raketen, Patrick Backlund, Magnus Ekelund, Park Hotell, Hospitalet, Nord & Syd, The Bells, Pascal, Ulf Sturesson, Conny Nimmersjö, Matti Alkberg och Kajsa Grytt.

Jag kan sluta där. För det det enda du kommer förstå. Att dessa band/artister delar scen är en sådan storslagen händelse att jag på förhand inte kunde ta in det. Runt två tre låtar var, gästade varandra som en enda stor familj, idel leenden från scen gjorde detta till en musikalisk fest som jag nog aldrig upplevt förut.

Bort var den trötthet och avmätthet som ibland kan synas, varje artist/band gjorde sitt yttersta och vi i publiken kunde bara häpet lyssna och se. Som om detta inte var nog, när Magnus Ekelund går på glider plötsligt en av popsveriges största upp på scen… Ja, Jakob Hellman bjuder igen för förra veckan (då Magnus gästade honom på Kulturhuset) och han nöjer sig inte med det. Hellman levererar något av det finaste jag hört, och när sedan det är dags för Ekelunds nya låt Din jobbigaste vän, då samlar han den märkligaste kören, Alkberg med sitt Nerverna och så en sprudlande Hellman. Den applåden!

Om jag ska ta och plocka ut andra saker: Patrik Backlund. Jag har berättat om honom förut och nu vet jag säkert, ni kommer få höra mer av den grabben. Sällsynt närvaro på scen och låtar att dö för. Även Conny Nimmersjö (ja, det är han i bob hund) ger oss en rocksmocka i nyllet. Conny kan vara landets hårdaste domptör, samtidigt som han är skev, är han skev på precis rätt sätt. Mycket mäktigt att se.

Men det blir lite fånigt att rada upp enskilda händelser, Text & Musik-kvällen handlade om helheten. Hur det gamla möter det unga, hur musiker från skilda ställen möts och faktiskt, det kändes som kvällen då många hittade tillbaka till vad det handlar om. Att text och musik ihop är sinnesjukt roligt. Det är därför det byggs scener, det är därför publiken kommer och det är därför jag kommer minnas den här kvällen.

Ett stort stort tack till er som fixade det här, ni vet vilka ni är.

Jerry Boman

Inga kommentarer: