NYTT: Jakob Hellman och Magnus Ekelund & Stålet


1989 släppte Jakob Hellman skivan ”…och stora havet” och svensk popmusik blev sig aldrig likt. Än i dag lyckas få band som sjunger på svenska undgå referensen till Hellmans första och enda skiva. Nöjesguiden rankade ett tag skivan som landets bästa under hela 1900-talet.
Efter debuten blev det tyst, trots publiken och kritikernas jubel. Hellman gjorde några inhopp på diverse skivor, körde lite covers och uppträde väldigt sporadiskt. 2010 åkte Hellman med TV4s nostalgiturné med tex Alphaville. Hela tiden med sitt gamla material.

Magnus Ekelund gjorde sig ett namn som "Elmo", fick ett flertal P3-hits och spelade sig igen om festivalsverige. Han tröttnade på Stockholm, flyttade tillbaka till Norrland och bytte språk till svenska. Ekelund är precis som Hellman från Jokkmokk Vuollerim och någon gång korsades deras vägar och en idé föddes, en duett…

I dag släpps ”Utan er” och det är den första nyskrivna låten som Jakob Hellman medverkar på sedan 1995 då han körade med Brainpool på ”We aim to please”.

Det är med illa dold stolthet, och en stor skopa awesomeness, jag i dag kan bjuda på Jakob Hellman och Magnus Ekelund på min sajt Stockholm Boat Sessions!

http://www.stockholmboatsessions.se/Allt om Magnus Ekelunds kommande skiva, låten Utan Er och mycket mer hittar du på hans sajt:

http://magnusekelund.se/


Jerry Boman

3 kommentarer:

Alexander sa...

Hur bra som helst!

la vie sportive sa...

Det är en fantastisk låt och kul att de framför den på båten men jag måste anmärka på några saker i texten.
1. Hellman är från Vuollerim.
2. Singeln heter "Utan er".
3. Brainpool-låten heter "We aim TO please".

Phew... (http://j.mp/imLrCn)

Tom Jerry Boman sa...

Hahaha, ja du fattar hur uppspelt jag är! Tackar.