EXTRA: Azure Blue släpper singel i vår och skiva i höst


För några minuter sedan blev det klart: Azure Blue släpper skiva på Hybris Publishing/Warner Chappell!

- Hybris är chosefria och sköna. De satt och skrattade åt mina skämt samtidigt som jag vindögt stirrade på kontrakten, säger mannen bakom namnet, Tobias Isaksson, i min snabba sms-intervju.

Två singlar och ett album är inplanerat under året.Azure Blue är alltså Tobias Isaksson, som ni känner igen från bla Irene och Laurel Music samt från några av stans mest namnkunniga klubbar (FOMO på Strand, Falling and laughing på Debaser mfl.)
Sommaren 2010 såg Azure Blue ljuset för första gången, då bakom dimridåerna att det var nya Irene-sånger. Men det hela utvecklade sig till något helt annat. Efter premiären på Debaser Slussen skrev jag följande:

Solen har verkligen gått ner, dagen efter har passerat, en dag som faktiskt Irene ibland berättade om. Nu är det istället dagen efter dagen efter, när minnen är polaroider som vi glömde i bakrutan. Bleka bilder av kärlek. Överframkallalde känslor på glansiga blad, suddiga siluetter av finalivet.
Tobias Isaksson har haft tid att tänka. Livet satt i paus. Blicken i bakspegelen, storslagna stråkgester och den ensamme vandraren över Liljeholmsbron.
Det är bedårade vackert. Sorgset.

Azure Blue har även spelat på bland annat Klubb King Kong, Hemma hos Fanny och Indiedagis.
Fin fina popsajten Tram 7 satte Azure Blues The Catcher in the Rye på plats två över 2010 år bästa låtar.

-Det blir singelsläpp den 20 april och då även en släppfest på Strand. Album kommer i septemeber, fortsätter Isaksson via sms.

Jag tycker det verkar helt perfekt, något innan sommaren som vi kan glädjas åt och sedan en hel skiva som att grotta ner sig i när sommaren är över. För det är trots allt dagen dagen efter-musik.

Jerry Boman

Inga kommentarer: