Nyheter: Popadelica 2011


Den älskade lilla festivalen Popadelica i Öxnehaga (eller i Huskvarna om man så vill) går in på sitt sjätte år. Jag har varit där varje gång, allt är så vackert och stämningen väldigt trevlig. Att de sedan bokar in bra grejer är ju liksom självklart. Eller, jag säger så här i stället: En artist som kan verka totalt sönderturnerad verkar få extra kraft i folkparken i Öxnehaga. Kanske är det just det märkliga inramningen som gör att det känns lite extra. Träladan är en av Sveriges bästa scener, golvet sluttar så alla ser, takbjälkarna är vackra och backstage vimlar det av gamla bandposters från både nutid och då tid.

Varje år firar jag alltså in våren och festivalsommaren med ett besök, i år är 7 maj datumet som du kan ringa in. I dag släpptes ytterligare några artister och så här ser det ut just nu:

Tove Styrke. Idol-stjärnan som plötsligt bröt sig ut och gjorde en av årets låtar 2010.
Little Marbles. Världens snällaste duo som gilalr att åka båt (se klipp nedan)
Daniel Adams-Ray. Sprang, sprang lite till och sprang kanske om sin forne kollega.

Sist men inte minst, det som är mest intressant just nu:
Compadre
Compadre - Armed by compadremusic
Du hör uppror, du hör någon där tålamodet rinner över, där glas krossas och in kommer en jävla lasershaman med massa neon. Spottar och skriker. Det här är en smula farligt. På riktigt. Lås in era barn typ. Ser jävligt mycket fram emot det här!

Så det blir att boka in sig på fulhotellet vid motorvägen, preppa plastflaskor med Mintu (okej, jag har smugglat in det EN gång) och ge de snälla arragörerna en stor kram.

Tillsist:
Just det, så här såg det ut när Little Marbles åkte båt med oss på Stockholm Boat Sessions:Jerry Boman

1 kommentar:

johan andrén sa...

sorry men du borde nog jobba på geografin lite, folketspark ligger i huskvarna öxnehaga ligger på andra sidan järnvägen.