Le super Supercool

Bookmark and Share

Jag har totalt tröttnat på klubbtexter som börjar med "Snöra på dig dansskorna". Speciellt när det gäller synthorienterade band. För det går att göra rytmbaserad musik med maskiner utan att det tvunget ska dansas. Jag vill se ett band, inte ett djset.Navet gör rytmbaserad synthpop som inte är gjord för dans. Det går att dansa till såklart, men målet är bra låtar. Ett band. Tre personer.

Jag har hittat hem.

Länge har Emmon varit tämligen ohotad på min karta över artister som spelar synthpop som jag egentligen inte vill dansa till. Nu är allt ändrat. Det är till och med så att Emma får kliva ner från pallen, någon ny är Sveriges coolaste person från och med nu. Julia Ögren heter hon och där har ni sångerskan som ni alla vill vara. Elegant med styrka. Och så jävla cool.

Julia bjuder på den där svårdefinierade ensamheten i rösten. Hopplös. Samtidigt kravlös. Tillsammans med uppåtspiralen i musiken åker tankar mot de där kvällarna när man gjort slut med någon. När man bryter något och mår bättre efteråt. Fast samhället säger att man ska må kass. Går hem till sig själv och trots att det känns tomt så ler man. Möjligheterna öppnas. Man mår bra men inte så bra att man vill dansa. Det skulle kännas en smula märkligt i just den situationen. Att dansa hem.

Kanske ska klubbtexten istället börja: "Ta av dig dansskorna men ta gärna med dem. Som en påminnelse att du fortfarande kan dansa, fast inte just nu".

Tillsist:
Hoppa in på Navets sida och ladda ner hela deras första EP!

Tillsist2:
Trädgården är som vanligt bäst på jorden varma sommarnätter!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser dessvärre ut som ett band bestående av 3 personer, eller fler? Så sorgligt att alla recensenter av alla dess former väljer att fokusera på det mest uppenbara.

Tom Jerry Boman sa...

Det ser dessvärre ut som om det går att skriva under med namn när man kommenterar. Så sorgligt att alla som tycker något ska göra det mest uppenbara, tycka anonymt.

Anonym sa...

Sorry, Karin Vannfält heter jag. Jag ber om ursäkt. Om det ändrar något vill säga.

Tom Jerry Boman sa...

Alltid bättre att vara ärlig, stort tack. Du är en av få som vågar.