IRL/IVR: Att tala är guld

Valitse otsikko suomeksi käännettynä/Klicka på rubriken för finsk översättning

Jag stod och vägde. Regnet låg i luften, fick rapporter om vatten från skyn över andra delar av stan, det kunde bli fiasko att söka sig mot Trädgården. Samtidigt lockade Kites svarta synth. Passar till regn och jävelskap. Passar till feberfrossa och skavsår. Och deras nackhårsresande cover I give you the morning...

…går till Strand. Innomhus. Får bästa platsen. Byter ord med Sveriges bästa radio (som sände live från stora lokalen) och klubbfixaren för kvällen. Mokoma och underbara tidningen Sheriffi kalasar. Båda har fokus på landet i öst, landet vi glömmer bort minst en gång i veckan. Landet som bara är en fylleresa bort. Landet som gett oss världens bästa design. Världens bästa glaskonstnärer. Finland.

Allt är som en svensk klubb. Fast annorlunda. I djbåset står DJ Tixa. En man på några runt de 50 som lirar allt från märklig analog elektro till barnvisor. Över det hela snackar han. Säger saker på bruten engelska: The windows are closed. Closed are the windows. Look out. Don´t get out. The windows are closed.
För svårt att förklara. Väggen pryds av hans konstverk, färglada collage, djur med hattar, ensliga vägar brutalt sönderklippta och streckteckningar.
The windows are closed.
Det är den bästa dj jag någonsin stött på! Han får mig på gott humör! Härmed är det så 09 att bara spela låtar som alla känner till. Samt att hålla käften och se cool ut. Poesi, konst och musik för evigt!

Zebra and Snake är Matti och Tapio från Helsingfors mörkaste gator. Klubbar där endast argon tillåts lysa. Skuggfigurer i trånga korridorer, klaustrofobidrömmar och skottsäkra glas med sprit. En bardisk av metall svävar över betonggolvet. Vattenskulperade vägprydnader i aluminium, ständiga nivåskillnader och soffor av plast. Synthanthems med Seinfeldbass. Uppitchade melodier och hårt komprimerade dansbeat. Effektivt. Tapios röst har det som många andra saknar, en djup dödsbringande klangbotten. Även om det ser ut som om han inte riktigt fattar det själv.

Zebra and Snake tar sats från 80-talets synthpop, rundar 90-talets glättiga färgelektro och landar under applåder i 00-talets androgyna discogolvslyftare. Det passar sig inte alls i Strands bardel. Det är bra som fan, men ett rejält dansgolv hade hjälp. Några lyckas ändå röja bort bord och få till en liten spontansdans under bandets The Colours.
En natt på ett kicksökande festivalfält hade Zebra and Snake hyllats likt kungar. För kungar är de.

En liten verklighets uppdatering bara: Scenkläder. Jag tror inte jag behöver skriva mer än så…

GÖTEBORG: Hela det här eventet återupprepar sig i natt på Ritz! GÅ DIT! Tillsist:
Genom en sjukt genomtänkt Facebookkampanj har alla lånat sina öron till The Adventure Of. De har talat IVR. Uppmärksamheten är inte mer än rätt, sommaren är här och samba är hett som vanligt.

TAO är den dansanta versionen av JJ, den gladare versionen av nya Club 8 och ett elektroniskt huliganäventyr för Vampire Weekendfans.
Bandet är valda delar från två favoritband, Vargpakten och Hufvudstaden.

Nu gör vi så här, vi lånar TAOs pr-teknik och röstar in dem till Som en dröm-festivalen!

1.
Markera och kopiera följande text:

Jag skulle bli så glad så glad om The Adventure Of fick spela! Jag lovar på min mormors grav att jag kommer dansa och le!
Här kan ni lyssna och övertygas: http://www.myspace.com/adventureofswe

2.
Klicka här!

3.
Scrolla längst ner på sidan du kommer in på och klistra in texten där.

4.
Säg åt alla dina vänner att göra samma sak!


Jerry Boman


Inga kommentarer: