Fem år och kan inte gå

Jag firar fem år som blogg idag! Det är trevligt, tänkte fira det med att gå till Lilla Hotellbaren och kolla in nya band på Almost Famous, gillar Jon & the Spectacles fina ljud, lite skitigt Vampire Weekend… 19.30 spelar han. De andra var inte så mycket att hänga i granen.
Sen cyklar jag till Strand och kollar in lite nya band på Coles Corner.
Jag kommer nog aldrig sluta med det här, envist kommer jag bita mig kvar, lägga ut orden om de nya banden istället för att göra kortlänkar på Twitter till deras hemsidor. För jag tycker musiken finns på scen, i live ögonblicket föds och dör popen under samma sekund. Var man inte där var man inte där. Men jag vill försöka berätta för er hur det var. Väcka er. Det var viktigt för fem år sedan, att skriva om musik såg inte ut som nu. Jag vet inte om jag fyller någon funktion, men jag hittar ingen sida som jag vill läsa, de flesta överger sin nyfikenhet och hänger kvar vid samma band som de upptäckte för något år sedan. Jag ville ändra på det, och jag vill ändra på det nu. Jag tror alla behöver förflyttas, ibland rent fysiskt men ofta mentalt. Ta in nya saker. Inte bara sitta inne och spurta igenom Spotify eller Youtube. Jag kommer fortsätta förflytta mig, många förknippar mig och den här bloggen med Göteborg och det med rätta. Men fokus flyttas som du märker, jag kan bara vara mig själv närmast. Nu blir det mer Stockholm. Det lilla lilla Stockholm, försöker jobba mig ner under Debasers lördagsunderhållning.
För jag vill berätta för er om allt fint som finns därute! Det där som aldrig tar slut, om man har nyfikenheten kvar.


Jag sitter som bäst och försöker knåpa ihop en lista över 00-talets bästa låtar…Ja, nu undrar du varför jag är så sen, men jag ser det som att året faktiskt inte är slut än. Den där listan som de publicerar nu på Nollnolltalet.se startade redan hundra dagar INNAN 00-talet var slut. Jag förstår, det är tidens anda, nyheter ska vara nyheter redan innan de har hänt. Men nu undrar jag vem som skrattar sist, för i och med detta så missade ni faktiskt en låt som garanterat kommer hamna bland mina topp 10. Förmodligen hade den kommit med bland de hundra om ni bara haft lite is i magen.
Jag känner mig lurad på den där "officiella" listan, det blir i många människor ögon nu ett facit, som att få nobelpris innan att all forskning var klar. 00-talet var ju inte slut.

Men det är väl som vanligt, folk är rädda. Måste ha distans och medhåll för att tycka en låt är bra. Det är därför det ofta blir lite äldre låtar som kommer med på en sådan lista.
Jag har med låtar från november, och det är runt 28 dagar kvar av december.

Vilken topp tio låt som är ny?
Det får ni veta när jag publicerar listan den 31 december. Det är inte slut förrän den tjocka tanten sjunger som man säger.

Tillsist:
Kolla gärna in listan i högerspalten, Just nu enligt Jerry. Vad jag lyssnar på nu. Kanske hittar du något kul!

Orkar du ni inte navigera dit så tycker jag du verkligen ska lyssna på det här:

Shiver like timber
Ett eget landskap, försiktigt inte skada någon, sprödare än vinterns första flinga.


Jerry Boman

Inga kommentarer: