Uppdaterad skiffle.Jag funderar på varför vissa band blir upptagna i den fina liga, den som lyfter hela svartklubbar till utomjordisk nivå, medan andra band i samma genre inte riktigt kommer dit. Att gränsen mellan facebooks-uppdaterings-hype och spelningar på Musik Direkts Osignat kvällar ibland kan vara så skrämmande hårfin. Kanske är det just det som gör musik så fantastiskt, att man inte i förväg kan veta var det hela brakar hän.

Doctors & Dealers är Simona Lindgren. Hon har vänner med sig den här söndagskvällen på Nada. Men det är hon som är stjärnan. I sitt eget land. För det är något märkligt över hela händelsen, här står Simona och bjuder in oss till en behaglig rulltrappsfärd rakt in i lofi-pop himmelen. Eller rättare sagt, det är lo-fi pop med folk som kan spela. Tänk på det där härliga tilltaget när Gustav Kjellvander tolkade Rough Bunnies. Hela popsverige, den fina halvan i allafall, gjorde kullerbyttor av glädje, ställe till karneval och dansade sig tillbaka till folkparken inför det faktum att "äntligen någon som kan spela dessa fantastiska låtar!" Rough Bunnies är ju charmiga på sitt sätt, men i Gustavs tappningar blev det rent religiöst framför scen.
Doctors & Dealers är alltså bandet med de fina små melodiska poppärlorna och som har förmågan att spela dem. 2 i 1 bara sådär!

Det är avslappade låtar, likt en promenad med platt stråhatt längs en träbygga ut mot piren. Skiffle med piano och en svag bris från nordsjön.
I bakgrunden rullar tivolit på, pariserhjul, hästkaruseller och spunnet socker. Solen ger ett varmt ljus över dig och dina vänner, alla med olika färg på hattens brätte, att kalla era steg för gång vore tråkigt. Mer dans. Ja, en dans längs med framåtandans och hoppets pir! Jollygood my friend!

Bäst är My mother was a dancer. En klockren klappvänlig indiesmekning som kommer ge varenda Cosy Den-besökare gåshud!
Sedan är det ju en galet rolig inledning i He went down... Jag älskar kreativa musikaliska lösningar på de mest deprimerade händelserna i livet!

Tillsist:
Tisdag går du till Liljeholmsborn, eller under den på Strand sidan, klockan 20:00. Ingenting gör hemlig spelning!
Onsdag spelar bästa bästa Pint And We Fall på Högkvarteret på Närkesgatan. 30 spänn och det hela börjar 20.30 med förbandet, lofitrummaskinhjältinnan, Naimi. Gött!
Samma kväll är det fina fina Steso Songs i Lilla Hotellbaren. Allt på en gång!

Tillsist2:
Jag vräker ut information:

17 september
blir det bara låtar på svenska på Bonden Bar på Bondegatan. Min klubb Hej Stockholm! (denna gång representerad av mig och Anna) är inbjudna av Ny Klubb, och vi alla kommer spela så jävla bra låtar på svenska att ni kommer tappa brallorna! Inte missa! Ni kan ju haja hur jävla många Håkan låtar jag kommer lira!

20 september
kommer jag och Anna spela lite goa låtar på Nada igen. Skönt söndagshäng helt enkelt. Det blir väldigt kul!

Blev ju intressant det här, jag som tänkte att Hej Stockholm! skulle vara en engångsgrej... Men ja... det är ju ändå ett bra namn. Man blir ju liksom glad! Hej på er!

Jerry Boman

Inga kommentarer: