Musik på hallmattan igen.En ny laddning skivor som landat framför mina fötter:


Hari and Aino - Just Be Happy


Redan i första låten börjar jag dansa! Det är resemusik med disco på pakethållaren. Jag flyttas till Malmö på nitiotalet, den där soldränkta stan som är helt platt. Cyklen går fort och allt är hela tiden bäst. Avslappnat. Kalla öl i Pildamnsparken med vänner. Framtiden finns som en suddig prick vid horisonten och kvällarna tar aldrig slut.

Jag gillar Andreas röst, lagom släpig likt en mördare utan känslor men med det skarpaste intellekt du kan hitta. Det klaffar väldigt fint till den lätta melodierna. Det här är skivan som man bör spela i bilen på vägen till Emmabodafestivalen... eller egentligen på väg var som helst när det är sol i ögonen!

Mest gillar jag Seasons, hela värmen bland vänner på 3 och 36. Jag sitter här och ler... Även Finland är en favorit, mest för den härliga texten. Underbart! Jag gillar Finland!

Don Agbai vs Evergreen days - A last resort


Vintern 06 såg jag Don Agbai på Storan. Jag var inte så förtjust, upplevde det som platt. Men nu ändrar jag mig! Det här är riktigt dynamiskt, stort och inbäddat. DA tar hjälp av Evergreen days aka Emelie Berg. Men det är egentligen oviktigt, bandet har växt eller hur man skall säga det. Det låter dyrare.

Jag ser sena nätter på gator som inte är mina, jag hör röster som inte talar till mig. Det sänker sig en svart mjuk isolering över mina sinnen, stänger ute allt oviktigt. In i detta tränger sig Don Agbai vs Evergreen days. Tar upp all plats. Små viskade ljud och tillbaka dragna axlar. Försiktigt, låta musiken tala och inte egot.

Sen måste jag bara påpeka att det är väldigt snyggt mixat, eller producerat jag fattar inte vad som är vad, det är brett ljud i allafall. Vackert!

The Greencoats - Spring EP


Släng alla Sixties Hits skivor i hinken, dra på med reverb och platta till härligheten med en stekpanna. Greencoats blir en karikatyr av musiken de älskar. En seriestripp, en illustrerad klassiker, ett snabbspolade genom en musikgenre.

Men men i Hello har ändå Ramo Spatalovic (ja han som spelar bas i Franke) lyckas till vis del, han har helt enkelt gjort det där som Gessle är så bra på. Satt ihop en låt som man hört förr men ändå inte. Jag gillar den! Men som sagt, det blir mer karikatyr än framåtanda.

Nina Natri - Demo


Jag har tjatat om Natris Lovers United och hennes soloprojekt ett tag nu, det är en fantastisk låt. En dansgolvslåt, inte helt självklar att dansa till men det är defenitivt en näven-i-luften låt som ger styrka!
Nu damp det ner några låtar till, och det spretar. Men på det bra sättet! Här hittar men Hard 2 Beat som faktiskt är Fidget uppdaterat. (det är en gammal Fidgetlåt) En uppkäftig låt som knappt går att grepp om. Förmodligen helt galet bra live!
Men den låt som är bäst är sista låten (som finns ute att köpa): Destroyer.

First vi destroy
then we go dancing


Hårt och mjuk på samma gång, precis som allt annat Nina Natri gör.
Jag tror att den här skivan, när den fylls ut med fler låtar, kommer bli en klassiker. Här finns allt!
Nu vill jag se Nina på scen, hon har premiär på Hultsfred imorgon (faktiskt enda anledningen till att man kan sörja att man inte är där...) men sedan ser jag inga andra spelningar inbokade. Kom igen!

Bonus fakta: Destroyer är skriven tillsammans med Emmon, producerad av Detektivbyrån-Martin och Andreas Tilliander har mastrat låtarna och Jon Axelsson från Melody Club spelar bas. För er kalenderbitare samt ni medarbetare på Musikbyrån.

Tillsist:
På fredag är det Sveriges första Balkongfestival i Gårdsten. Två balkonger vid Kanelgatan blir för en eftermiddag/kväll scen åt ett tiotal band.
Alltså, det är så tokigt härligt bra initiativ att jag tycker vi alla åker dit!
Jag ser fram emot att får höra en massa musik jag annars aldrig skulle stött på, och det är kul!
Klockan 14.00 på fredag, och det håller på till 21...

Annars har man ju Rip It Up förfesten på Röda sten med Lichtenstein.
Man hinner gå på båda om man vill...

Och så spelar Kristian Anttila på Bengans vid fem.

Tillsist2:
Det här ser ju bra ut!

Tillsist3:
SVART till Midsommarfestivalen! Jag slog en frivolt nu!

Jerry Boman

3 kommentarer:

Julio Iglesias sa...

Är du en fiktiv cyberfigur?

Jerry Boman sa...

Mr Iglesias: Japp såklart.

Anonym sa...

Musik på parketten eller transparent hallmatta?

Grymt trevlig blogg förresten!