Det är synd om bandetFredag och Röda sten. Luxury och Lichtenstein. Ett paket som så det flesta här i stan, en samling av fyra bra saker. Precis som i drömmarna så slår det inte alltid in. Ibland blir det knas på linjen, fast den här gången från helt oväntat håll.

Lichtenstein är bra. Jag vill få det sagt med en gång, jag gillar dem som fan!

Men den här kvällen har de något stort att spela mot, det är motarbete och svårigheter. Man skall inte klaga, det är gubbigt och dumt men just den här konserten gick i kras av en enda sak: ljudet.

Jag vet inte vad som hände, men inget verkade stämma. Lichtenstein som normalt är stämsång och beslusamhet är nu ett stort segel som svajar. Det låter stundtals fritidsgård, orepat och kasst. Men det är som sagt inte bandet det är fel på, låtarna finns kvar och det är tur för den som fixade med ljudet där bör somna om. Jag fattar inte hur människan lyckades, det var en enda gröt och ibland stack gitarrerna igenom tokhögt. Som om någon satt random på ljudreglarna.

Det var väldigt synd om Lichtenstein i det ögonblicket. För jag är helt övertygad om att ingen hade gjort sig själva rättvisa på den scenen just då.
Synd så synd.
Jag lämnar resten därvid, för det där var inte Lichtenstein. Ni som hörde dem för första gången på Röda sten, glöm vad ni hörde. Bandet är långt mycket bättre än så.Överraskningar är roliga och speciellt när de innehåller överraskande musiker. Efter Lichtenstein kliver Stefan från Den Stora Sömnen upp på scen, med sig har han Luxury-Rasmus och Johan Friman från Dorotea/De överlevande! Det är en stund att minnas, de fyrar av en Uggla låt och resten är så att säga historia! Väldigt spontant och uppåt energi! Det blir flera låtar och allt är bara underbart! Tack!

Sist en stor applåd för Luxury-Rasamus. Han är stans bästa dj (bland allt annat han är bra på)! Han spelar skivor med sådan entusiasm att väggar hotar rasa. Om fler inte krånglade till det så mycket skulle världen vara en gladare plats. På med skivorna bara och visa hela stället att du älskar det du gör. Precis som Rasmus den här kvällen, en glädjespridare av stora mått!

Jerry Boman

1 kommentar:

Kräftskivefestivalen sa...

Det känns som om det ofta är dåligt ljud på Röda sten.