Indiedagis 2008!Det är med illa dold stolthet jag kan presentera det bästa Indiedagis*) programmet någonsin!

*) Indiedagis är en festival i festivalen och håller till på husvagnscampingen under Emmabodafestivalen. Klockan 12.00 varje festivaldag är det akustisk konsert i förtältet vid min husvagn. Husvagnen är silverfärgad och förtältet orange.


Torsdag 31 Juli klockan 12.00
Nancy Star.

Det snackas mycket om ”äkta” när det gäller musik. Ofta är det en spelad äkthet som menas. Nancy Star heter också Martin Christenson och gör äkta popmusik. På riktigt. Det är näven i luften, storslagna arrangemang i det lilla och jag vet att det finns hopp när jag lyssnar på Nancy Star. Jag ryser och världen är en bättre plats där alla får plats. Nancy Star har gett musik och ord till en hel generation. Missa inte den här chansen att se Martin innan resten av landet ser honom!

Fredag 1 augusti klockan 12.00
Palpitation.
Förband: Spring Johnny!

Eftersom ni precis som jag lider av Indieavundsjukan så får jag skryta lite och säga ”Kom ihåg var ni läste om dem först!”. Det är med enorm stolthet och glädje jag kan pressentera ett av de band som betytt mest för mig de senaste åren, Palpitation. Bandet kommer förmodligen få efterföljare som försöker låta som dem. Det kommer snackas om ”Palpitation-soundet”. Soundet med de taktfast gitarrerna, den hesa rösten och mystiken i musiken.
I år spelar de precis överallt men lyckas ändå klämma in en akustisk spelning på Indiedagis. Ingen är gladare än jag! Det här kommer bli helt enormt!

Kom i tid på fredagen, Indiedagis bjuder på förband! Stort! Från Trollhättans heta nätter kommer Spring Johnny! och de tar med sig en påse känslor på svenska.

Lördag 2 augusti klockan 12.00
Svart

Så här skrev jag efter att ha sett Svart på Midsommarfestivalen:

"Ja, jo jag har pratat mig varm över Svart, jag har pratat mig varm över sångaren Carl Carlssons soloprojekt. Nu fick jag äntligen se dem live.
Och vet du vad, de stod upp mot förväntningarna! Alltså, det var ändå en mur att komma över, för jag var så pepp. Men Svart utstrålar "Nu jävlar har vi vår chans i livet!" och det är bra. De sparar inte på något, lägger vartenda ägg i samma korg och skiter i konsekvenserna. Det är underbara poplåtar de får till, små bagateller som går sönder och splitras framför oss. Precis som det skall vara!
Superhitten "Carl du lever i en dröm" blir ännu bättre med inledning av Krakelspektakels ABC. Ja, det är precis så märkligt och genialisk som det låter!"

Svart är fem unga män från Eskilstuna med självförtroende större än en buss. De har lyssnat sig glada på Håkan men det är inte det som gör det hela speciellt. Det riktigt fina med Svart är hoppet. De kastar sig rakt ut i världen, utan att se sig om, utan att bry sig. Jag blir så glad när jag hör dem, jag blev ännu gladare när jag såg dem. Här fanns ingen tvekan! Sångaren Carl Carlsson har all Sveriges popenergi samlat i sig!

Kom och se en helt unik spelning med Svart, för nu är jag ännu mer glad! Du kommer också bli glad!

-------
Svart ersätter alltså:
Hatis Romans

Stor premiär! Hatis Romans gör sin första spelning på Indiedagis!
Med precision och skarpa blickar beskriver Åsa och Andy sin omgivning, och förmodligen också sig själva. Det är insiktsfullt, varmt och med en stor portion humor. Det är också det mest handklappsvänliga du har hört någonsin, ta med dig tamburin för fan! Jag kommer dansa mig galen till Indieland!
Hatis Romans berättar historier som vi alla känner igen oss i, för visst undrar vi vad som hände med poplandet Sverige? Visst har vi alla varit lite för mycket emo för vårt eget bästa någongång? Åsa och Andy är nutidens Evert Taube. Plus handklapp och med Bohuslän utbytt mot Slussen, Söder och Medborgarplatsen.
-----


Band som spelat på tidigare Indiedagis:

2006:
Irene

2007:
Almedal
Children Come On
Kristian Antilla

Kom till husvagen och upplev popmusik precis så som det var menat, utan el och så nära att du kan lukta på artisterna!

Det hela finns som event på Facebook också.

Här och här kan du se hur det sett ut de andra åren.Äldre Indiedagis nyheter:

UPPDATERAT! Svart ersätter Hatis Romans!
Hatis Romans har tyvärr meddelat att de inte kan genomföra sin spelning på Indiedagis. De hälsar att de är otroligt ledsna, vilket jag också är. Men inga dåliga miner här, för ersättaren är på inga sätt dålig: Svart! Läs mer om dem längre ner!
Sedan kan ju alla tjata och peta på Hatis Romans så att de kanske kan komma till Göteborg och spela så jag får se dem ändå...

UPPDATERAT:

Spring Johnny är förband på lördag!

Jerry Boman

3 kommentarer:

Carl sa...

Vi ses redan på fredag Jerry!

Karin sa...

din blogg är så trevlig

Sandra. sa...

förträfflig rent utav.