Med dåliga sidans dåliga sidorJag verkligen hatar att bli skriven på näsan. Alltså, att någon så uppenbart skall göra "det rätta" och så skall alla springa åt det hållet och tycka "fan va bra att någon sätter saker och ting på ända!". Herregud, tänk lite! Bunny Rabbit är inte det minsta provokativ, bara effektsökande och ja jo, smart. Hon Vill provocera, men missar hela planeten. Skall man ta över världen så ska man fan inte göra det genom att kopiera den dåliga sidans dåliga sidor.Men vi tar det från början.
Jag hade fått lite förhands info angående Taggarna Ut. Att dem skulle jag nog gilla.... Allt stämde! Här hittar man fyra personer som omdefinierar musiken, som tar tillbaka den samma glädjen att få hänga med varandra och lira. Helt oberoende av vem som kan mycket och vem som kan lite mindre.

Taggarna Ut är trevlig oipunk och ett popmoln som charmar. De är en vindpust som kommer slita av dit hår, ett tillstånd av storm mitt i stiltjen. Taggarna Ut är din bästa dröm hur det kunde vara, när allt är smörstekt naivt, en hal motorväg med fart och säkerhet.

Här pratar vi skyltmusik, det står ut och informerar. Snackar om en bättre tanke än den förra, allt i en dynamisk rörelse. Stå up. För det är mellan låtarna som det är ännu bättre, jag kan inte riktigt avgöra om jag är på en helt briljant teaterföreställning eller om de bara är fyra tokhärliga människor på scen. Spelar ingen som helst roll. Jag ler hela vägen hem.Parkins/Anker/Kallerdahl (finns ingen Myspace....) är från stora landet i väster (USA), det lite mindre landet i väster (Danmark) och så från Sverige. De gör improviserade stycken, samplar sig själva helt analogt och försätter mig i ett drömliknade tillstånd. Jag har aldrig hört något liknade!En av de svåraste sakerna som finns är att försöka hitta på ett nytt språk, att tala utan att använda ord som redans finns. Lindha Kallerdahl leker med sin röst och jag är helt betagen, förstår överhuvudtaget inte hur människan gör. Det bubblar ut ljud och låsasspråk ut hennes mun, hon är totalt frånkopplade allt inlärt. Ovanpå detta spelar Andrea Parkins dragspel som du aldrig hört det förr! Att bara använda belgen till kompressor, det vill säga att ta ljud från det ljud som uppstår när luft passerar, är så vackert. På vänsterkanten hittar man Lotte Anker som med hjälp av bla en saxofon bygger melankolin. Jojken goes 2000-tal! Riktigt riktigt bra!En kvinnlig vän sa till mig en gång: "Jag skall knulla runt hur mycket jag vill, bete mig som ett svin mot killarna, för jag vill att det skall vara jämlikt". Jag sa att det var det dummaste jag hört och hon kontrade med att jag var pryd och ville att kvinnor skulle stå vid spisen...

Det jag ville säga var att om man vill skapa jämnlikhet (jag inser nu att jag skriver inlägg två den här veckan inom samma område... men skit samma det är viktigt) så är det urbota dumt att använda samma metod som det man vill bekämpa. Det ger ju bara "de dumma" rätt, de ser ju bara handlingen, de kommer altid se handlingen, och kanske inte tanken bakom.

De bästa uttrycken är de som inte skriver oss på näsan, de som bara ÄR. Det är ju inte så att alla måste ha en etikett: Hej Hej Vi Är Ett Band/Artist Som Jobbar För Jämlikhet". Det bästa är bara när man genom sina handlingen suddar ut gränserna så att ingen tänker på att de fanns. Sen kan man som åskådare känna sig lite smart när man kommer på det hela...

Jag trodde Bunny Rabbit var smart. Fel. Hon använder precis det uttryck som hon verkar vilja bekämpa. Okej, säg det bara: Jerry är pryd. Det handlar inte om det. Jag vill bara att artister skall vara lite smarta, inte bara gå på den enkla vägen. I det här fallet är det så enkelt att ett rätt på Keno framstår svårt: Bunny Rabbit rappar hårt om sex och kön, hon har dockor på scen och pratar om ett barn... Det är för uppenbart att hon vill provocera och därmed faller hela slottet rakt ner i vallgraven.

Jag ser eller hör ingen humor, det finns ingen självdistans. Bunny Rabbit gör det här för att hon VET att det provocerar att göra den här musiken som tjej.

Går bort.


Bra med folk för att vara tisdag!

Tillsist:

Bara jag som tycker det är hysteriskt kul?

Tillsist2:
Hade helt glömt hur fint Göteborg vid vattnet är på natten, med Joy Division i öronen och platt fin cykelväg längs med älven. Underbart!

Tillsist3:
Lyssna 49 sekunder in i Människor utan gränsers låt "Tjejer som aldrig dör"....
Hahahaha, underbart ni sköna människor! Ni har fattat väldigt mycket! Egentligen allt.

Jerry Boman

Inga kommentarer: