13 rätt på tipset!Jag står där och undrar varför ingen kom på det för länge länge sen. Det är ju så uppenbart, så simpelt. Att kombinera melodier från helvetet (i positiv bemärkelse), bland in lite billiga synthljud (moderna men ändå äldre) och på detta sammanstråla tre personer som på pappret inte har ett skit med varandra att göra.

Fosca är motsättningar, egentligen är det ett av de mest osannolika band jag sett. Vi har sångaren, grilljannen (googla det du!) och dandyn Dickon Edwards, med ett yttre påminnande om Björn Gustavsson. Vid hans sida hittar man Rachel Stevensson och Charley Stone som med sin totala avsaknad av ansiktsuttryck bildar en härdig kontrast till Dickons utspel.

Musiken hoppar snabbt mellan 60-talets låtsnickeri, mycket kraft läggs på att göra singlar och det finns inte en sliten sekund, och 80-talets pengastinna avmätta tillbakalutade slapphet. Till detta kommer härliga billiga synthljud. Allt blir så underbart fantastiskt! Varenda låt är en dröm! Typ som 13 rätt på tipset. (mer om just den saken längre ner)

"I´ve agreed to somthing" är dansbandsindie med potential mot anthem. "Idiot savant" är en ny lättare Jacques Brel och hur "Secret Crush On Third Trombone" är/var kan du få en hint av nedan:Resten av spelningen blev ett enda virrvar av armar, glad känslor, hopp och crowdsurf. De hade kunnat spela i timmar och jag hade varit ännu gladare. Väldigt väldigt bra stämning!

På det hela taget var det en helt superfin kväll på Stars´n´bars, On Our Honeymoon gör just nu allt rätt!! Friday Bridge var föråkare, dem såg jag bara en början av och nä, jag får som vanligt ingen kick, trots "Love and Nostalgia". Nu har jag försökt tre gånger...

Btw, hoppa in på But is it art? och ladda ner Foscas spelning på Rip It Up... for free! Den konserten var inte ens i närheten så bra som igår men ändå.

Tillsist:
Ett stort grattis till de här killarna som prickade in 13 rätt på tipset igår! På riktigt! (Egentligen är de två personerna tre personer men en var frånvarande.)Och ja, tulpanerna de håller i händerna donerade de senare till Fosca. Titta noga på översta bilden så ser ni samma blommor!

Tillsist2:
Mycket poliser på Järntorget igår och det märkliga var att de förmodligen var synska, för i dagens gp.se kan man läsa att någon blev knivskuren vid FYRATIDEN. Det vill säga långt efter att bängen toktrålat torget...

Tillsist3:


Inte missa på lördag!!!

Tillsist4:
"Jerry Boman, en 13 årig flicka fast i en vuxen mans kropp." Den bästa komplimang jag någonsin fått, du där ute på nätet har fattat allt!
Eller har det att göra med att Nöjesguiden fuckar upp alla texter och döper mig till "Jenny"?

Jerry Boman

3 kommentarer:

But is it sa...

Kate Dornan var inte med, däremot Charley Stone. Tulpanerna var till Friday Bridge, som sedan lämnade dem vidare till Fosca. Friday Bridge brukar ju få blommor. Du får gärna rätta till det i texten... /But is it Art?

Jerry Boman sa...

But is it: Jag ger dig rätt på punkt ett, men fel på punkt två. Eftersom jag känner de här killarna med blommorna (det var jag som gav dem blommorna) vet jag att de inte var till FB... ledsen men så va det. Hur mycket de än vill...

Jerry Boman sa...

Egentligen var inte blommorna till något av banden, det handlade bara om att det är svårt att dricka öl med blommor i handen... då var det ju fint att de gick till något bra istället för att åka i golvet och dö.