Hela listan, Pinto igen och ett förbud.I torsdags hade Allears klubb på Sticky...det gick väl sådär. Men men det var kul och de flesta verkade ha trevligt!

Jag börjar med det viktigaste, listan över vilka skivor jag spelade (meningen var att jag skulle länka till alla med det funkade inte...):

Låsas katten - Den här stan är inte stor nog för oss båda
Spring Johnny - Riksväg 45 Blues
Shiloh - Why do years go by?
My Russian Father And A Dog Called Laika - Indiekids
Cobra Carlie - Skrik om du brinner
Fine Arts Showcase - Dance With Yr Shadow
Popmusick - Senssles Sound
Shoot Charlie - Junior/Senior
Moa - In the spring
Hospitalle - Hear them sing
Johan H - Nygubbe4
Hatis Romance - Indieland
Litte Big Aventure - Son Of St Jacobs
Children Come On - Traces and Tracks
Samtidigt Som - Jag tror aldrig någon kan känna så här för dig
Vargpakten - Jantelagen
SV:RT - Skulle inte tro det
Tikkle Me - Beat This Man
Palpitation - Norway Disapear
Fontainebleau - Svenska fåglar
Ultrasport - False Start City
Fibi Frap - Chatrine
Tiptoe arond the elecric chair - Spencer
The Sweptaways - Kalla Mig
Small Feral Token - Love Endless
Glasvegas - Daddys Gone
The Essex Green - The great late cassiopia
Hundarna - Man med pistol
Kusowsky - Dansa
Saint Etienne - He´s on the phone
64 Revolt - C.A.P.I.P
Cat Burgular - I Hate Morrissy
Isaac Nyberg - Förortsbarn
Lola - En av dom där dagarna
Hemstad - Partik Sjöberg
Hej Anita! - The answer is 42
The Animal Five - We gona die at the same time me and you
Famlijen - Det snurrar i min skalle
JohnE 5 - Comment ca va Marc Hamilton?

Spring iväg, invadera närmaste dator som har Google och sök upp alla de här banden. De är bra allihopa!

Sen spelade Tones of Home...och sen spelade Ema-Emil massa bra musik, bland annat Black Kids underbara "I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You". Den låten var bäst på hela kvällen! Eller så var det nya fyndet John´s Candy, som Emils kollega Carolina spelade...

Efter sista bandet så spelade jag också lite blandade plattor...jag avslutade med Broder Daniels liveversion av Shoreline och drömde mig tillbaka till vintern 2001, när jag själv dansade till just den låten, på just Sticky. Kanske drömde jag om att också en gång få stå i det där DJ båset... Nu dansade ingen men jag och Emil satt med ett fånigt leende på läpparna. Vi enades om att det där är en väldigt bra låt att sluta med. Tyvärr fick vi inte höra de sista 15 sekunderna, en kvinna kom och sa till på skarpen att nu fick vi lägga av för nu stängde dom. Klockan var 01.01...

Så några små ord om banden som spelade, först Tones Of Home.
Inte min påse alls. Funkade inte live, för långt och faktiskt för tråkigt. Jag säger inte mer än så...
Band två däremot, Swedish For Beginners, var ännu bättre än jag väntat mig!
En stor del i det är Johan Signerts totala förvandling, från skön snubbe till...ja, ta mig tusan, han är den perfekta hybriden av Håkan Hellström och David Bowie! Han får igång de fåtalet i publiken med lika delar naiv charm som med de stora scenernas sexighet. Vid slutet av konserten finns det ingen i lokalen som inte fallit pang bom för bandet.
Resten av bandet skiner av spelglädje, de fungerar som en enhet. Låtarna är på sina ställen helt briljanta, lyssna på Happy Factory eller This city is not for me!
Det mest spännande är ändå hur varje liten del i SFB spelar roll, även om de är många på scen är alla lika viktiga.

Tillsist:
Ibland blir allt så bra: Tellus About The Moon har flyttat sin spelning till i morgon lördag. Detta innebär att jag kan gå på både Anna Järvinen ikväll och på TATM på lördag. Underbart!

Tillsist2:
På tal om Anna förresten: Pinto blir förband! Läs vad jag skrev om Pinto här... Det kommer bli en helt underbar kväll vänner! Anna och Pinto på samma natt!
Uppdaterat: Pinto a.k.a Andreas Magnusson lovde nyss att han kommer spela "Green leaves falling down"... Jag skrev så här när jag hörde den senast:

Mot slutet kommer Green leaves falling down... Då överväger jag att sjukskriva mig i förskott, för att ha tid till den där låten i regnet hela natten. Vandra runt och uppfyllas av den där lilla underbara skapelsen till låt. Sluta mig in i mig själv och skita i att regnet kommer göra min kropp svag. Strunta i dagarna som kommer, låta natten ta över och fortsätta en envighets vandring som kallas mitt liv. Känna att ensamheten finns där mitt i flersamheten, att bara vara för sig själv. Det är en sådan där låt, som likt minuter här och där, får mig att känna mig levande och död på en gång. En känsla av dödlighet och odödlighet på samma split sekund. En vaggvisa och en visa som passar när solen går upp över husen i öster, som passar när västkusten visar sitt värsta nylle en höstnatt och som likväl kan plocka fram känslor av sommar i långsamma båtar på väg under bron.

Ja, ni fattar. Det är en väldigt fin låt.

Tillsist3:
Jag tycker barn skall förbjudas på restauranger. Jag tycker morföräldrar som pratar högljutt bebisspråk med kypare (bara för att det är ett barn vid bordet) bör förbjudas. Det är när man för tjugotolfte gången tvingas höra en ungjävel skrika "Hej Anders (fingerat namn)" följt av ett högfrekvens skratt och bara inse att ungens föräldrar inte tänker göra ett skit åt deras skrikande avkomma, då får det vara nog. Föräldrarna äter lugnt vidare och snackar förmodligen om att det är så bra med vinterdäck och/eller senaste platttv köpet. Ni är inte hemma i ert kök nu! Jag gå för fan inte runt i bara kallingarna och spelar Broder Daniel på högvolym när jag är ute på lokal!
Jag tycker barnvagnar skall förbjudas på spårvagnar och bussar i rusningstrafik. Nä, det är inte så att vanliga människor skall gå ut ut spårvagen bara för att ni skall få plats med er rymdraket stora barnvagn, som för övrigt har en vass kant där fram som skär in härligt i de övriga resenärernas hälsenor.

Jag äcklas vid tanken på att de här vuxna människorna tillåts yngla av sig. De har ju en form av social defekt som yttrar sig med den totala instängdheten i en bubbla, en uppfattning om att barnfödande är den totala toppen på hierarkin. Kom igen, visa världen lite respekt. Bara för att ni har bevis på att ni fått ligga så betyder det inte att ni äger världen!
Nä, fram för körkort på födande av barn! Undertiden portar vi alla barn på restauranger och alla barnvagnar på spårvagnarna...

Jerry Boman
redaktör Allears Göteborg

6 kommentarer:

Lassemaja sa...

Bara för att ni har bevis på att ni fått ligga så betyder det inte att man behöver ligga hemma och isolera sig!

Du är bara bitter, det är fint med barn. Du är bitter för att du snart fyller 40(?) och inte lyckats skaffa dig ett eget.
Alla föräldrar är inte odrägliga och beter sig så. Ska alla ramla över samma kant enligt dig?
Det är inte okej att generalisera till exempel alla killar. Då blir det ramaskri, men visst det är okej att generalisera alla med bebisar! Fy på dig jerry, du borde veta bättre !

Anonym sa...

Haha, det var hårda ord Jerry, vi får hoppas det sätter igång någon slags politisk debatt. Körkort på födande av barn känns ju hyfsat modernt och lagom faschistiskt, men visst.. och varför nöja sig med att porta barnvagnar? Bort med rulatorer o panchisar också, eller kryckor och allmänt handikappade folk. Kanske dags att ge upp bloggandet och söka jobb som utkastare vid ättestupa Jerry? skärpning!

Jerry Boman sa...

Lassemaja: Nä, jag är inte bitter. Snarare stolt. Livet går inte ut på att skaffa barn, det är en myt. Jag väljer att inte göra det men samhället ser mig som konstig...

anonym: Rulatorer, panchisar, folk med kryckor samt handikapade tror inte ens för en sekund att de äger världen. De är mer ödmjuka i sin framtoning.Men jag drar inte alla över en kant, på samma restaurang som detta utspelade sig fanns även en annan liten familj med barn i samma ålder. Skillnaden var att de föräldrarna pratade med sitt barn, de gav barnet uppmärksamhet. Följden blev att det barnet inte satt och skrek för att få uppmärksamhet hela tiden. Därav mina tankar på körkort... Jag menar, om det krävs grönt kort för att spela golf, varför inte ett vitt kort för att skaffa barn?

Anonym sa...

ok, du har rätt.. varför inte förbjuda stökigt folk överlag på offentliga platser? Du borde läsa Lasse Åbergs bok "Nödbroms" ett hett julklappstips.. Den behandlar ämnet störigt folk ganska mycket, om än med mobiler

Anonym sa...

act your age, jerry. act your age.

Jerry Boman sa...

"Act your age"?

Upplevd eller verklig?