Tråkigt...bara tråkigt.Han gjorde musiknörden trendig och förnyade dj:andet genom att ta en massa plats. Jättebrillorna från Bergen, Erlend Öye, verkar aldrig stå still. Han dyker upp både här och där mest hela tiden. Och det ända som är säkert är att inget är säkert. Ja eller han har ju alltid sin röst, denna magiska röst med inbyggd viskande dist.

Det är väldigt fullt på Respekt. I denna lokal som en gång var arbetarrörelsens journalistiska hjärta är det nu trendigt upp över öronen. Fast det är en rätt bra lokal för musik. Scenen står bra och det finns plats för avskilda raggförsök en bit från larmet om man vill det.
Denna kväll står Erlend Öyes nya band The Whitest Boy Alive på scen. Det är norrmanens Berlinbaserade tremannaband.De säger att de vill få oss att dansa...Nej det gör inte jag för TWBA är väldigt tråkiga, som ett Kings Of Convenience i slowmotion och bara det sämsta är kvar. Indiepoppen som var bra -94 är det inte nu. Det är väldigt intetsägande faktiskt. Låtarna är som brunsås, alla vet vad det är men ingen vet vad det innehåller. Klafs klafs...
Erlend har som sagt en väldigt fin röst men thats it i det här bandet. Allt annat runt den är bara trist.
Det tar sig lite i slutet när killarna plockar fram housepärlan "Music sounds better with you". Då blir det faktiskt rejält med dans, men jag tröttnade långt innan det.

Tillsist:
Jag kör på med folklighet och kör en liten tävling. Kors i taket!
Det enda du behöver göra är att gissa vad bilden föreställer, vinnaren får ett fint limiterat ex av "Musik enligt Jerrys" samlingsplatta.Har du en gissning eller sitter du på sanningen om vad bilden föreställer så bränn iväg ett ebrev till jerry.boman@tv4.se

Jerry Boman

1 kommentar:

Anonym sa...

Händer i helgen, Jerry?