Popadelica, första bladet.Så var då den första Popadelica över. (fler bilder längst ner)
Jag är väldigt nöjd...så när som på några få saker. Kanske mer om den längre ner.
Det var skön stämning på festivalen, som hölls i Huskvarna Folkets Park. Inget bråk, inga överförfriskade kids och bara trevligt. Tack för det!

Efter att vi installerat oss på hotellens motsvarighet till Galne Gunnar så åkte vi till grindarna.
Fösta band för mig blev Pascal. Jag gillar verkligen dem. Det är så stenhårt men utlämnade så jag vet inte vad. Karl P Dahl-covern "Jonny" är fanimig det bästa som någon snott just nu! Skönt att någon gräver lite längre när det skall göras "kopia" låtar. Tyvärr fick väl gotlänningarna spela väl tidigt för att det skulle bli riktig fest framför scen.
Nästa akt ut Kristian Anttila. Jag förstår inte varför han inte tar över hela världen, eller Sverige iallfall. Han har allt! Två superskivor, låtar som många skulle dö för att få skriva, dansvänliga takter, ett fördelaktigt yttre och så ett skönt sätt rent allmänt. Visst han kanske kan uppfattas som svår men i jämförelse med många andra folkkära artister så vet jag inte... Pop in the key of svart blir inte bättre än det här kära vänner. Texterna är personliga och väldigt smarta. Politik blandas med eftertanke och kärlek. Lyssna mer på Kristian uppmanar jag!

Sen blev jag väldig emotionell i Teaterladan. Annika Norlin är Hello Saferide, jag har sett henne förut och då var det bra men inte bättre. Nu var det helt magnifikt vackert. Bland annat duetten med Martin Hamberg (Vapnet/Sibiria/Hospitalet) i "I thought you said summer is going to take the pain away" blev så vacker så vacker. Jag fick svårt att svälja mina tårar. Alltså, jag kan bli väldigt blödig ibland när det presenteras fin musik. Tack Annika det där behövde jag. Det var fan på allvar.
Sen undrar jag om en kille hade kunnat sjunga låten "My best friend" och då önska att han kunde bli bög och kär i sin polare. Annika sjunger att hon vill bli lespisk och kär i sin bästis.
Inte mig emot om en kille sjungit samma sak men jag undrar verkligen om den låten, i fördomarnas Sverige, hade hamnat i radio? Jag vill tro det, men innerst inne tror jag det inte tyvärr. Tråkigt.

Tog de få stegen tillbaka till huvudbyggnaden och Deltahead. Jag såg dem för inte så länge sedan på Storan i Göteborg och älskade allt från första stund. Deras hårdrocksblues och teatraliska utspel gör mig glad! Inledande "My mama was to lazy to pray" är lofi-tekno från förra seklets början. Stompet får alla i svänglänge och sedan bär det av uppåt.
Tyvärr så orkar man inte med hur mycket som helst, det blir lite uttjatat efter tio låtar... Ibland kan en uppåt trend gå fort ner. Men i lagom doser är det här det bästa du skall lyssna på när du åker till kneget måndag morgon.

Efter dessa konserter var jag rätt matt och blev insmugglad backstage. Billig öl och trevligt sällskap av Rockfoto-Pauline och They live by night pojkarna lockade oxå. Vi funderade kring varför det var så svårt för killar att lira rock i en kvinnodominerad musikbransch. Men svaret på det var helt enkelt att vika ut sig för att få större publik. En naken man med bara cymbaler skulle locka massorna till manlig rock. Ta det för en sanning!

Le Sport blev till en början mest kända för sitt bråk med den stora sportkanalen. De ville inte att de skulle heta som dem och hotade med stämning. Jaja all publicitet är bra publicitet.
Nu klarar sig bandet, de har växt från två till sex man på scen, helt klart själva. Men även här blir det lite urvattnat eftersom materialet är väldigt likt. Man lånar från sig själv och har man hittat ett ljud på synten så använder man det in absurdum. Men publiken verkar gilla det och det är ju gott nog.
Men snälla Le Sport låt inte den där store killen sjunga mer, han var riktigt kass. Typ musikuppvisning i aulan klass 8b. Bort!

Över till den gamle i ladan. Jim Reid är en hjälte för många, han har lirat/sjungit i Jesus and Mary Chain. Men tiden har gjort sitt och den har inte varit nådig i Jims fall. Skit tråkig gubbe på scen skulle man kunna kalla det. Mest var det äldre gubbar, både fysiskt och mentalt, som diggade lite sakta på huvudet i ladan. Jim själv var så oinspirerad ut att popsnörena gick av på mitten.
Ta höger till pensionat Svalan nästa gång Mr Reid!

Desto bättre och mer vitalare är de unga i Taxi, Taxi!. Superhypade javisst med belive the hype någongång då!
Systrar som gör soundtracket till din dag på verandan. Solen håller på och gå ner, men värmer än och du känner att allt är bra bra bra.
Med en inlevelse och en närvaro som gör dit eget "jag" fundersamt. Jag vet faktiskt inte om systrarna vet att vi är där ibland, de är ett med sin musik. På ett bra sätt! Miriam och Johanna är socker för öronen. "Old big trees"med ukulele vill jag höra om och om igen! Och allt det andra oxå! Ge mig mer!

Gick över till Robert Johnson & Punchdrunks.
Varje festival måste ha en total missbedömning. En artist eller ett band som blir festivalens fiasko. Robert, den här gången blev du utsedd. Gratis!
Lite folk och jäkligt tråkig musik. Lita kul som blöt masonit.

Plötsligt blev det mer kö utanför Teaterladan än en solig dag utanför GeKås i Ullared. Alla skulle se hemmalaget I´m from Barcelona. Fast bandet ville inte sluta soundchecka... Kan det berott på att den gräddfil man får när man är inblandad i festivalens arrangemang?
Skitsamma, in kom vi tillslut och det ångar man ju aldrig. Yohoo, nära i klass med spelningen i Göteborg i höstas! Fast frågan är om det går att misslyckas när man har tjugoelva personer på scen som sjunger och dansar. Eller om det går att misslyckas när man slänger in textrader från Madonnas "Like a prayer"? Nä skulle inte tro det, speciellt som man har hemmaplan och publiken i ryggen...
Nu låter det som att jag tycker att IFB inte har bra material, men det är fel. De här kollektivet trycker upp dig i himlen var än de framträder, så det så!

Tyvärr gick IFB soundchecks frenesi ut över They Live By Night som fick försöka förhala sin spelning, alla var på IFB. På festivaler gäller det att tänka på sin nästa väldigt mycket.
Tillslut kom det en del folk men inte tillräckligt för att blåsa liv i bandet, orken att övertyga dog efter en stund och det blev bara "bra". Hitlåten i slutet "Truth or Dare" vispade i allafall igång publiken, och bandet, men annars var det rätt dött...om man skall vara ärlig och det skall man ju.

Gick in en sväng på Radio Dept. men fick bara mina minnen från Emmaboda bekräftade. De är lika roliga på scen som en nykter radiohandlare utan rea. "Pinne i aslet" är en underdrift.

In i bilen och till det "glamorösa" hotellet. Så var festivalen till ända.

Sammanfattningsvis så var det ett bra arrangemang som de knåpat ihop smålänningarna. Får det fortsätta så kan det ta sig. Riktigt rolig oxå att de lagt ner så mycket tid och energi på att försöka göra en trist folkpark kul. Det var ljus och grejjer överallt som gjorde de föga skojiga lokalerna lite mindre trista. Bra jobbat!

Roligast var ändå den vakt som kollade allas leg på väg in till baren. Han var i övre medelåldern och väldigt uttråkad, jag tror att han stod och sov emellanåt! Tragiskt men magiskt!

Nu skall jag snabbsova lite och sedan ta 11:an ut till Gamlestan och Cosyden/Kolonis fest. Las Palmas och Agent Simple lockar mest, men även alla kompisar som jag känner (och inte känner än).

Trevlig Valborg och Grattis på 60-års dagen "Tjabo"!

Jerry Boman


I väntan på They Live By Night-wagon


Arbetsdagen börjar här.


"Praktiskt" var ledord på hotellet. Men det var billigt...


De är många och de är bra.


På hemmaplan.


Systrar sjunger fint.


Lofi-tekno.


Jag börjar gråta.Rockfotograf och pojkband.


Tråkig gubbe.

(mer bilder kan komma upp..)

63 kommentarer:

TLBN sa...

Det är bra att du behåller den journalistiska integriteten genom att såga oss med silkesvantar. Man vill ju inte bli Carl Reinholdtzon Belfrage liksom. Vi frälste några fallna från Barcelonakyrkan i alla fall. Läs i vår gästbok får du se.

Writers Edge sa...

Hoppas du haft en bra popadelica. Såg du Sleeping Beauty från Göteborg? Om inte, kolla upp dem - riktigt briljanta!

Anonym sa...

Very nice! I found a place where you can
make some nice extra cash secret shopping. Just go to the site below
and put in your zip to see what's available in your area.
I made over $900 last month having fun!

make extra money

Evin Marquee sa...

If you are finding it hard to think of a theme for your blog then why not just write about your personal experiences? Keto Fast

Endy Mist sa...

Pliggly In order to weigh less, we must eat less. In order to eat less, we must reprogram our subconscious mind, and use our subconscious power to believe, feel, and think, like a thin, lean person. If we can do this, our eating habits will change, and we will achieve rapid weight loss, natural weight loss, and healthy weight loss, permanently.

Unknown sa...

Brasilem5 Although when you first start your blog it's usually not a good idea to plaster a ton of advertisements all around it. Most readers get sick and tired of a tone of advertisements anyway. However, you may wantsomething; let's say, electronics. You may want to pick a particular electronic and then link to your affiliate link which goes to ClickBank so that when your reader clicks on that to get more information and they purchase a product you received some type of commission.

Endy Mist sa...

Keto Mode Neurolinguistic programming and Hypnosis we talk about "Frames": Those reference points people use to view the world. The most basic frame is optimist vs pessimist -- do you see the glass as half empty

Endy Mist sa...

Kings of Kung Fu It is advised that you have other established bloggers to post on your site. Invite bloggers who are successful and well known to post on your blog or website and this will attract more readers to read what you read. This increases awareness among other interested readers.

Unknown sa...

Keto charge keep on track. Whilst you may not see any immediate changes, stick with it. Don't let any weight gain put you off, and instead look at your program and see if anything needs to change, such as increasing your activity levels. And when you reach your goals celebrate by treating yourself

Endy Mist sa...

5g Male Plus VigRX Plus natural herbal formula scientifically developed to expand these erectile tissues, increasing their size. Thus tissue cells can hold more blood than they previously housed. This herbal tablet contains 5 mg of Bioperine ingredient that works by increasing the rate of absorption of other ingredients in your body.

Endy Mist sa...

Slimlinic Keto In order to lose weight you need to asses your energy intake. Food is used as energy for your body, and any energy not that you make changes that you are likely to stick to as crash diets may lead to 'yo-yo' dieting. Eating around 300-500 calories less per week will lead to a weight loss of 1-2lbs a week, while it is not much weekly it adds up to around 52lbs per year. It is also important not to skip meals as this than using the car. By finding something that you enjoy you are more likely to stick to it.

Unknown sa...

Green Vibe Keto activity level in order to lose weight. When reducing your calorie intake, it is essential that you make changes that you are likely to stick to as crash diets may lead to 'yo-yo' dieting. Eating around

Endy Mist sa...

Keto mode reviews your new weight. After your 'diet' is finished, you should have a better idea of what to eat, when to eat, and how to eat it. You should be feeling the benefits of regular exercise, and in fact be

Unknown sa...

Provitalize Many individuals find weight loss a chronic endeavor. For some, the shedding of pounds may seem lasting but it is just a temporary event. They do not know until they once again stand on the scale and found that they have regained the lost weight - worse, the weight regained is greater than the weight lost. On the other hand, several popular diets are found ineffective because they lack the lasting factors of what the best weight loss program truly is.

Endy Mist sa...

Keto Infinite Accel Any changes that you do make will be most effective if introduced gradually. This will mean that you are more likely to stick to them, meaning you can introduce more without feeling under too much gradual weight loss rather than immediate weight loss. By doing this, the weight you lose is more likely to stay off and, by setting achievable monthly targets rather than unrealistic weekly targets, you are more likely to meet them.

Andrew Haddin sa...

In fact I will bet that you have at least 1 or 2 products that have been hidden in there for some-time, years probably. Lip Liner Tips

Jones Beckam sa...

This is the best way to lose weight. It does not require you to even know much about diet or exercise, because with Ultra Fast Keto Boost a plan, everything is laid out for you. The facts are clear and straight. If you want to accomplish anything in life, you have to put forth the effort to reach the goal. This is the only way to rid yourself of stubborn body fat.

Meliy Merssen sa...

The body gets energy in two forms Prache Cream one is sugar and the other is fat, to be burned during your work out and how the body picks and develops that choice will be base on how you breathe during your work out.

Andrew mark sa...

If one of the main reasons you go to Gentiv Ultra the gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Jones Beckam sa...

find it near impossible to lose ketozol those last pounds. Typical fat loss methods will not work on stubborn fat, it takes different approaches to lose this type of fat.

Zurck Nadew sa...

If one of the main reasons you go Mega Keto Diet to the gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Naival Due sa...

Part of boredom during work out is KetoVit Forskolin not taping into the most affective energy source to be burned during your work out, for it creates sense of being tired and not feeling your strength. What area of the body that holds the largest group of muscle is the core area and that same area holds the largest amount of fat.

Anthnay Heazl sa...

There is a key component in your Platinum Fit Keto working out at the gym that affects your body to choose to burn fat or sugar as you are working out.

Mark Nelsen sa...

If one of the main reasons you Swift Trim Keto go to the gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Smith sa...

Part of boredom during work out is not Keto Slim RX taping into the most affective energy source to be burned during your work out, for it creates sense of being tired and not feeling your strength.

Smith sa...

By working the power of core breathing orviax the whole torso is being used thereby muscles are moving and that is toning affect on muscles so the mind has ability to connect to muscles.

Naivol sa...

Lowering your shoulder stress Amayze Life Keto before you even start your work out will let person become emotionally and physically engage in the work out faster with more fat burning time during the work out and boredom will not be part of the workout.

Lillencess sa...

The body draws from to sources energy Ultra Fast Keto Boost fat or sugar, that is in your body or stored in the body. Each source creates a different affect during the work out that creates an effect on your ability to work out in the form of endurance.

Lyonse sa...

If one of the main reasons you go to the Orviax Male Enhancement gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Illeana Menon sa...

Having lots of self-confidence means that you feel good about yourself and will not let others put you down, bully you, or do anything that will make you feel bad about who you are or what you may look like. Confident people are like a magnet and tend to attract others who want to be around them. FairyMines

Williamson sa...

Although having an intense Genesis Keto workout routine is great, there are a few things you should consider the first being that everyone is at a different level when it comes to their fitness and how much intensity they can actually handle.

Leszen Alvon sa...

The body gets energy in two forms Nuvo Ketosis Diet one is sugar and the other is fat, to be burned during your work out and how the body picks and develops that choice will be base on how you breathe during your work out.

Jack Burns sa...

If one of the main reasons you go to the Keto Pharm gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Annie Jhons sa...

Nothing could be further from the truth. Where are their facts, surveys, or even opinion polls that show this is "commonly considered"? Who did they poll to arrive at this pompous statement? Family of Thakurganj full movie download

Jhon liean sa...

Breathing connection greatly Pharma Flex RX increases the ability to bring in oxygen and release carbon dioxide. The key, during exercise, is to breathe with the core muscle area in a certain way that will reduce stress in shoulders thereby enhancing breath range ability.

Elex sa...

physically engage in the work out Yeah Keto faster with more fat burning time during the work out and boredom will not be part of the workout. Boredom is the mental disengagement of what you are doing at the gym physically.

Negreath Math sa...

If one of the main reasons you Ultra Fast Keto Boost go to the gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Mathew sa...

having a method with working out to burn fat SF180 Keto and that is to create endurance and then strength under the direction of the mind to setup and manage breathing and core action within each exercise.

Illeana Menon sa...

For the best possible show, hire a professional corporate magician that specializes in a single type of magic. Kabir Singh Full Movie Download

Magend Mars sa...

If one of the main reasons you go Keto Max Shred to the gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Magend Mars sa...

The body draws from to sources energy fat Revolyn Keto Burn or sugar, that is in your body or stored in the body. Each source creates a different affect during the work out that creates an effect on your ability to work out in the form of endurance.

Magend Mars sa...

If one of the main reasons you go to the Pro Vita Keto gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Magend Mars sa...

creates sense of being tired and not Keto Plus Pro feeling your strength.check out your breathing pattern and feeling when your bored while you are working out and your stress in your shoulders and what is your mind thinking about.

Williamson sa...

It is common knowledge that losing weight Super Fast Keto Boost Loose skin not only occurs with a massive weight loss but also with natural body occurrences such as pregnancy.

Illeana Menon sa...

Vegan recipe e-books also generally boast in stunning food photos to accompany the recipes. The recipes are also tried and tested, so you can be confident that you will be getting some decent recipes! Trendy Mumi

Williamson sa...

The loose skin, although it may not Keto Regime seem like it, is a proud reminder of how far you've come and if you take that extra step to remove the loose skin, your body will be an entire trophy dedicated to yourself.

dani daniels sa...

so do corrective surgeries for the Trubodx Keto unwanted and uncomfortable skin. This extra skin can actually be a serious problem and can actually cause infections, rashes and even back problems.

dani daniels sa...

This is because once your body Upright Go Posture Training stretches through weight gain or through pregnancy; your skin loses its elasticity. First patients come in to talk about weight-loss and bariatric surgery, how it works and your results.

Kathlyean sa...

If one of the main reasons you go to the Bionatrol Keto Burn gym is to burn fat and physical endurance an understanding of the process will aid you in your goals for having clarity will refines your abilities.

Kathlyean sa...

The body draws from to sources energy fat or sugar, Ultra Fast Keto Boost that is in your body or stored in the body. Each source creates a different affect during the work out that creates an effect on your ability to work out in the form of endurance.

Kathlyean sa...

Fat is stored energy and once you Keto Extreme tap into the process of burning fat you just can keep moving and feeling strong. Sugar gives the body fast energy for it process fast and simple but it short on endurance ability for sugar is not stored.

Alex sa...

your body or stored in the body. Each Ultra Fast Pure Keto source creates a different affect during the work out that creates an effect on your ability to work out in the form of endurance.

leanly sa...

You can sit on your couch and imagine and visualize that the ball will staying afloat in the air, but natural principles teach us that it will come down. Same goes when it comes to our weight.Ketogenic Valley Keto

Alex sa...

Most people who read my articles and e-books know me as a science guy who likes to quote studies and apply research to everyday problems such as weight loss,Eminence Vitality Keto

Alex sa...

For severely overweight individuals that have failed to see results from diet and exercise alone, weight loss surgery has become the safest and most effective means of achieving significant weight loss.Rapid Fast Keto Boost

leanly sa...

acceptable and what rules apply to flying with a pet. Also ask what safety precautions are in place, what conditions the pet will fly in, etc. Ask your veterinarian if your pet is well enough to fly or if there are any special precautions you should take.Best Cat Litter Boxes

Alex sa...

along with you, Best Cat Litter Boxes and feed your pet only small amounts of food at a time. If your trip is short, you may want to have your pet wait and eat when you arrive to avoid carsickness.onnit supplements

Alex sa...

You can select from the many professional designs and themes, do some customization and get your website up in just a short period of time.Bandox Extreme

Alex sa...

you should eat to lose weight, but here's a simple one based on the Natch Cardiomyopathy simple macro nutrient formula will put you in a moderate caloric deficit and allow for steady, healthy weight loss. To turn it into calories, Balanced Max Keto

Alex sa...

Just about green everyone experiences weight loss plateaus. If you have no idea what I'm talking about and are able to reach single-digit body fat percentages with complete ease, count yourself lucky. Iron Slim Keto

leanly sa...

It's very common for people to hit several plateaus on their journeys to a six pack because, well, the human body is just stubborn when it comes to shedding fat.Best Rechargeable Bark Collars

Alex sa...

Just about green everyone experiences weight loss plateaus. If you have no idea what I'm talking about and are able to reach single-digit body fat percentages with complete ease, count yourself lucky. Bioinvitagen

Alex sa...

It's very common for people to hit several plateaus on their journeys to a six pack because, well, the human body is just stubborn when it comes to shedding fat.Best Portable Monitors