NY MUSIK: Nu kommer morgonljuset för Kulturskymning

Blanda Christopher SanderAnna JärvinenLudwig Bell, Dungen, Al, Mark & Sandy och dränk det hela i brittsommardagar med motljus och höstlängtan. 

Där har du Kulturskymning som i en liten ask. Frisk likt en halstablett sjungs det vardagsnära om det oundvikliga slutet och acceptansen i det.

Lyssna efter hoppet. Det här är musiken du behöver precis just nu.

Nere på stan 
Har blivit superballt
I min bostad
Har allt blivit ganska kallt 

Till vackra toner, likt sjutiontalets morgondåsiga popnaivitet, sjunger Mikael Ström tillbakalutat. Eller är det kanske uppgivet? När insikten och håglösheten slå dig rakt i ansiktet finns inget annat att göra än att ge upp. Försiktigt trevande om en bättre lösning. Om en fortsättning.

Gå du men stanna kvar är en låt som sätter sig direkt, i traditionen av goda svenska låtskrivare plockar Mikael Ström upp pinnen och jag är fast. Lyssnar gång på gång, relaterar och vill ha mer. 

Mikael Ström förresten, honom känner du igen från fyrklövern Panter, bandet som runt 2009 uppmärksammades både här hemma och utomlands. Halva bandet från Östersund och, som i Mikaels del, andra halvan från Västerås

Nu är språket svenska och som tur är sitter låtsnickeriet kvar. Kulturskymning är ditt nya favoritband som du upptäcker först av alla, håller nära hjärtat men mer än gärna delar med dig av.

Nu vill vi alla ha MER!


(att den här låten funnits på Soundclound i hela tre månader och ingen hittat den är ett smärre under!) 


Tom Jerry Boman

1 kommentar:

Linda sa...

Kolla in hans nya skiva mänsklighetens scoutledare.