LIVEVIDEO: Mattias Alkberg /Södra Sverige med NÖFF NÖFF på Way Out West

Nu blir det åka av!

På runt 1 minut och 30 sekunder skjuter Mattias Alkberg/Södra Sverige hål på varenda fritidssgårdsförsök, för rakt in i väggen-punk handlar inte bara om att köra just rakt in i väggen, en måste göra det med lite finess. Matti bränner varenda bro och som vanligt är texten, orden, så enkla att en varje gång står där med darriga ben å tänken "Varför kom inte jag på det där, det är ju skitsmart!".

Nöff Nöff är en molotov på raketbränsle, en illa byggd trojansk häst som med all säkerhet aldrig kommer i närheten av riksdagens korridorer. Fast när en tänker på det, Matti fick texten publicerad i Aftonbladet kultur på släppdatum och den tänker jag att en och annan politiker med blå skjorta läser. Så, uppdraget kanske är slutfört, eller så har det bara börjat, för Nöff Nöff bör citeras och tryckas upp på både pins och tröjor.

Mattais Alkberg/Södra Sverige på Rondo maler ner varje millimeter av cementargument att kliniskt ren punk aldrig kan vara aktuell som musikakt på trendig festival.  

Du som tycker texten och låten är simpel, dig ber jag fundera på varför politiker och akademiker så ofta använder det svåra språket när de talar till oss...  

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: