Vit Päls släpper nytt och "lånar" en videoidé med kanotbalett


Idag släpper hela världens bästa Vit Päls nytt, skivan Ägd. Jag har lyssnat filerna i kras sedan den damp ner i e-lådan härom veckan. Lite mörkare, lite mer eftertänksamt. Fortfarande är Carl Johan Lundgren en av nutidens bästa uttolkare, snirkliga texter om stort och smått. Melankoli och livsglädje i ett, nyfikna ögon mot det som är livet. Ibland snuddar orden vid hiphopens estetik, förhållningen att inget är för litet att berätta om. Bäst är Sexuella Frigörelsen och hiten Död och Evigt Mörker.

 

Nu till det roliga i och med detta släpp, det har fixats en ny video till Sov Hos Mig I Natt. Inspelad i USA.
Och det är något väldigt bekant över videon...


Igår måndag hade alltså Vit Päls videopremiär borta hos PSL. En fin video från Staterna, regi Philip Westman som innehåller kanotbalett...Vänta nu! Hold Your Horses! Det där har jag sett förr i en musikvideo!

Ja visst, redan för ett år sedan släppte Lissi Dancefloor Disaster videon till I Will Not... som innehåller kanotbalett med en man vid namn Marc Ornstein. Jag har inte lyckats utreda om det är samme man som är med i Vit Päls nya video som i den äldre men det finns likheter...
Lissis video bygger på orginalmaterial och är inte filmad som Vit Päls men idéen är samma. Om man vill vara krass kan man säga att LDD var lite mer "på" när de hittade sin idé.

Sånt här tycker jag är roligt, hur kreativa idéer föds i ett hörn av musiksverige men aldrig riktigt når massan, sedan plockar någon upp samma idé och blir plötsligt innovatör på exempelvis PSL. Inget fel i det men det är lustigt.

Hursomhelst, lyssna på Vit Päls nya Ägd på Spotify, missa inte heller Vit Päls-podden som du hittar på samma ställe. Humor!

11 oktober blir det stor fest på Södra Teatern, då gästar Vit Päls Klubb King Kong. Missade ni Popagandas förfest i augusti med Vit Päls och den totala urladdningen det innebar så ska du INTE missa detta! All info här.

Nu tar du och kollar in nya videon Sov Hos Mig I Natt här, och sist men inte minst lånar du dina ögon till
Lissi Dancefloor Disasters video.Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: