EXTRA: South Ambulance släpper samling med poprariteter!


Rakt ur tomma intet bildades South Ambulance 2003, släppte efter en kort stund låten Die 5 Times Times 5, vi brände den på cd-r och resten är historia. Det ultimata göra slut låten.
En självbetitlad skiva kom 2005 och sällan har väl popdansgolv så totalt exploderat till helt okända låtar, jag har själv kört både tre och fyra SA låtar i rad från djbås… och folk har önskat fler!

Rakt ur tomma intet är nu South Ambulance tillbaka med ny platta! Den såg man inte komma! En samling rariteter och outgivet som de döpt till det otroligt sexiga: EP#4, EP#5, EP#6 plus Bonus Tracks.

Namnet spelar ingen som helst roll, för South Ambulance bland det bästa popbandet Sverige någonsin har haft. Punkt.

Nu har ju inte de här personerna fikat sig genom livet, ständigt har det skapats nytt: LJUS och Al, Mark & Sandy är exempel på band som lånat folk från SA och det har getts ut soloplattor, samarbetets med allt från Kajsa Grytt till Ludwig Bell… så här i efterhand framstår SA mer och mer likt det superband de faktiskt är. 

EP#4, EP#5, EP#6 plus Bonus Tracks innehåller en imponerade samling poppärlor, med ett sällsynt sammanhållet sound. Så det enda jag sitter och tänker på: Varför i helvete är inte alla andra så här bra?

Så, har du inte lyssnat på South Ambulance tidigare, då har du ljuvliga dagar framför dig.

Eftersom det närmar sig jul så får du inte missa jullåten, Hanging in a tie som kom med på skivbolagets Razzias utmärkta antijulskiva Oh, No, It´s Christmas vol 1. Allt finns på Spotify

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: