EXKLUSIVT: Jonas Markbäck ger oss unik Brainpool-kassett


Kassettbandet med den unika inspelningen
Julafton kom tidigt i år för jag har en kompis som heter Jonas Markbäck. Han är väldigt trevlig, har snygg lugg och han älskar Brainpool. Det finns inget ljud med detta 90-talets bästa band som Jonas inte har.

Nu har Jonas gjort en stor kulturgärning, en enorm kulturgärning, och rippat ett gammalt kassettband som innehöll ett radioprogram med Brainpool från 1994 och lagt upp på Soundcloud!
Häng med till tiden innan internet, innan mejlfrågor och lyssna på till killen vars dialekt förmodligen stått modell för Jonas Indes indiepopfigur Hardy Nilsson i Percy Tårar.

Det här är helt unikt och enormt sällsynt material. Embrace your inner popnerd! Inspelningen håller förvånansvärt hög kvalité för att vara ett  kassettband som förmodligen spelats tio tusen gånger i diverse bandare. Det svajar, ja visst, men ljudet är det inget fel på.
Förutom låtarna är det härliga naiva intervjuer som minner om svunna tider, tider när popnördar ringde in till radioprogram och ställde frågor. Detta var innan fanpage på Faceboock, innan Myspace och det var faktiskt innan internet... När en idoler var med på radion var det en stor grej. Man ringde.  
Vi får höra helt unika och otroligt charmiga akustiska versioner av bland annat At School, Every Day och bästa bästa Probably! Jag smäller av hur bra detta är! Vilken skatt! Vilken lycka!

Skicka alla julklappar ni kan komma på hem till Jonas, för han har gett oss årets finaste julklapp redan nu. Tack.

Här är den alltså, Brainpool från P3-programmet Trådlöst 16 maj 1994.

Trådlöst i P3 940516 by jonasmarkback

(killen med Motala-dialekt ringer in i vid 49:00 och frågar om bandets influenser, Inde MÅSTE ha hört detta radioprogram!)

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: